Ел. инструментите. Консумативи.
ESPACE - майстор
Ако са наистина еднакви захранванията ии им свърже по един мощен диод на изхода на всяко, за да се избегнат изравняващи токове, не виждам какъв е проблема?
hidrazin - майстор
Ти пробвал ли си го? Първо пробвай, после давай съвети.
:partyman:
ESPACE - майстор
Не съм го пробвал, но съм сигурен, че и ти не си. И докато не се обосновеш защо няма да стане аз твърдя, че ще стане с по един Шотки диод на изхода на всяко зарядно. И единствено липсата на две еднакви зарядни ме спира да пробвам.
Gnus - специалист
Повечето зарядни дават 18 или 19 волта. Ако счетем, че "доста" е повече от две, значи все трябва да имаш зарядни с еднакво напрежение?
hidrazin - майстор
ESPACE написа:
Не съм го пробвал.......
Уффф... Няма и да го пробвам. Не че няма да стане. С диодите ще развържеш двете захранвания по обратна връзка и няма да станат на печки. Да махнем и загубите от греене да диодите - нищо че са шотки, и те си греят. Първо няма две абсолютно еднакви захранвания дори и от един производител. Винаги едното ще е "по-работно" от другото и ще поема основните удари. А те ще са големи защото при напън на винтоверта дори и в идеалния случай тока пак няма да му стига.
Две захранвания в паралел ще осигурят трудно дори и 10 ампера - много малко. И винаги защитата на едното ще изключва по-рано от другата. Така удара ще се поема от второто. Колко време ще издържат тези защити в такъв режим? Не знам точно ама няма да е много.
Те лаптопските зрядни и в нормален режим на експлоатация си гърмят доволно често. Пък за тук...
Ако ставаше така, нямаше да се произвеждат захранвания за различни мощности ами щяха да ги правят модулни. Трябва ти 5А - едно захранване, трябват ти 10 - запаралелваш още едно ... и така нататък.
Ба си умрелия винтоверт дет не струва и 5 лева. Ша съ избием заради него. :-D
:partyman:
ESPACE - майстор
Понеже човека и така и така щеше да пробва с едно, викам си защо ако има повече еднакви да не пробва поне с две :). Иначе е ясно че едното винаги ще го отнася преди другото. Ако се сложат и по едно съпротивление 0,47 ома 4-5W последователно на диодите ще се балансират нещата, но наистина въпроса е струва ли си - за мен не, ама хора разни.

Тема "Свързване на винтоверт към зарядно за лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: