Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
С което пак стигаме до схемата на Krass и центробежния регулатор. Същата е.
Питащия до сега да беше му свалил капаците и да види какво има вътре. Никой производител на мотори няма да шибне на един мотор два кондензатора или един двоен и после да ги свърже паралелно. Единия е пусков, другия работен.
:partyman:
emo_peev - специалист
Допълнение:
По линка на Draganov, това което ми казаха че е термо-защита е "Electronic circuit breaker"
Остава да търся такъв двоен кондензатор...
Последна промяна от emo_peev на пет мар 28, 2014 10:06 am, променено общо 1 път.
emo_peev - специалист
hidrazin написа:
С което пак стигаме до схемата на Krass и центробежния регулатор. Същата е.
Питащия до сега да беше му свалил капаците и да види какво има вътре. Никой производител на мотори няма да шибне на един мотор два кондензатора или един двоен и после да ги свърже паралелно. Единия е пусков, другия работен.
Питащия отдавна го е отворил и вътре има "дзелезо, алюмин и бакър, бате" и механичен центробежен изключвател няма!

Не съм спец-бобиньор, затова питах. Да, ходих при няколко специалиста всички вдигаха рамене ... :?

Това е линка към каталога на производителя: http://www.emespa.it/website2012/conten ... ressor.pdf
hidrazin - майстор
Не знам тогава за какво са сложили 40+35 микро. Няма никаква логика да са два отделни ако ще се свързват паралелно. Все пак си има цели кондензатори по 75 микро фарада.
Кондензатор работен 75 mf 450V
Това означава че има или е имало нещо (примерно електроника или някакъв датчик), което превключва този втория кондензатор или след развъртане на двигателя или след промяна на натоварването. :?
P.S. Ама то беше хубаво още в началото да напишеш че е отварян и гледан. Шарения боб е скъп!
Draganov - специалист
В таблицата пише за М80 - run capacitor- 45мкF и start capacitor - 0 мкF .
Каква марка е компресора,че имам един почти нов,50л.,от масовите които продават,от любопитство мога да го разглобя да му погледна мотора. :partyman:
GalinBelos - специалист
Единият ти кондензатор е за пусковата намотка , а другият е филтриращ на захранването . За да ти кажа обаче как да свържеш кабелите обаче ми трябват някои замервания :
1. Двата червени кабела дадени ли са на късо ? Би трябвало да е така иначе , цялата ми схема пропада .
2. Две от клемите на кондензатора трябва да са дадени на късо . Кои две са ? И коя клема е за 35 и коя за 45 кондензатора ? Би следвало да има картинка на самия кондензатор .
3. Ако можеш да да замериш съпротивлението между черния и червения кабел , и между белия и червения , и да напишеш стойностите . При положение , че в момента двигателя работи би следвало черният кабел да е работна , белият пускова , може и да бъркам . И ако можеш да снимаш картинката на изводите на кондензатора - доста ще ме улесниш .Не знам как се чертаят схеми във форума иначе бих ти го начертал .
emo_peev - специалист
Компресора е ABAC B2800
Двата червени са накъсо.
Черен/червен - 2,0
Червен/бял - 5,9

А може ли да се направи със два отделни кондензатора?
Последна промяна от emo_peev на съб мар 29, 2014 8:18 pm, променено общо 2 пъти.
Krass - майстор
а другият е филтриращ на захранването
Какво му филтрира на захранването?
hidrazin - майстор
Филтрира му таратанците. Силно ме съмнява да са го сложили и за косинус ХИ. Ама знам ли ги какво са измъдрили. :?
Така е гадно когато някой преди теб е човъркал и се е ос...рал и после ти да си смучеш от пръстите и то без никаква информация.
GalinBelos - специалист
Изображение

Тази схема я начертах на бързо . Извинявам се за грознописа . Не си написал има ли две клеми свързани на късо на кондензатора .Ако няма обща клема на кондензатора няма как да реализираш схемата .
Под филтрираш кондензатор се има предвид един кондензатор свързан обикновено паралелно на захранването . Служи за филтриране на висшите хармоници от уреда към мрежата . Или казано по-просто при работа на компресора да не смущава други ел. уреди . Може ида се пропусне не е задължителен .Пиши ако не разбираш нещо .

Тема "Помощ за свързване ел.двигател на въздушен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: