Всички въпроси за вилата.
barborino - специалист
Вибрационна помпа само в началото за месец да изчистиш сондажа. После сондажна помпа и така. :)
batence81 - специалист
Хора просто обяснете какво точно прави на дъното помпата, че е опасна за сондажа, иначе никога не съм мислил да оставам с нея?
Krass - майстор
Сляга пластовете в, които трябва да се образуват дамари, по които да се пълни сондажа. Грунда (почвата) около тръбата става водонепропусклива. Но на мен ми се струва, че просто при теб няма вода.
batence81 - специалист
Айде ново 20, защо нямам вода? Вчера (5 месеца след биенето на сондата източих 2 пъти с бибото, първия път вади вода 15 минути, а след 5 часа и нещо - 13 минути, тръбата е 114, има още и филц около нея, водния стълб е 11 метра, по сметки към кубик и повече на ден. Наистина бяла е на цвят и мирише на нафта, ако не е вода, какво съм извадил?????????????????????
Krass - майстор
batence81 написа:
пълни към 6 литра вода за 15 минути

Ами това което си писал дебит ли е? МИ той сондажа ти е не сух, ами хигроскопичен. А това че мирише на нафта.... вече май си имаме и шейх във форума :lol:
batence81 - специалист
Не ми спами по темата, мислех, че имаш познания в областа, сондата дупчи на единственото възможно място, където можеше да застане камиона в двора и дори да са 6 литра за 5 минути - си е успешен сондаж, който може и да увеличи дебита си, все пак от миналата година малко валя. А ти наистина ли мислиш че кубик вода на ден за вилно място е малко, ти да не си на 14 години? Колко вода ползваш на ден в Казанлък, да не си автомивка че да не спираш крана?
hidrazin - майстор
Не се обиждай но дебит 20 литра на час си е липса на вода. Аз лятото ползвам за поливане на дръвчета, зеленчук, трева .... около 1,5 кубика на денонощие. В сухия сезон дебита ми пада под кубик за час и смятам че е мноооого малък. Просто навремето сондата е набита сравнително плитко ама тогава имаше много вода и не сме виждали проблеми. В последните години нещата се влошават и май ще трябва да дупча надълбоко.
Та за дебита. Теб може и 0,5-1 кубик да те устройва, но за да го имаш трябва да имаш помпа дето денонощно да блъска за да ти напълни някакъв буферен съд. Как ще напояваш с тоя дебит? Сори ама това не е решение. И с това бибо рискуваш да загубиш и малкото дето имаш.
Дано се разработи сондажът ти.
:partyman:
batence81 - специалист
смятам темата е приключена
Krass - майстор
batence81, не се сърди, не съм искал да те засегна. Но само за да ме разбереш ще ти кажа какъв е моя сондаж. 16 метра Ф140. Дебит в момента над 2л/сек. Помпата ми е 12 куб.м. на час и в момента работи с всички отворени кранове без да изключи защитата за долно ниво. В края на миналото лято беше по различно. Бях затворил главния кран до около 1л./сек. Дано нещата при теб се подобрят, но този дебит за мен е провал. Поздрави! :)
stiv1961 - майстор
Аз на моята сонда водата тъй не мога да я усвоя :-D , изтича си в канализацията и ме е яд, че не ми дават да построя автомивка в двора :-D Ако не забравя в събота ще снимам чучурката :)

Тема "Какво ми е нужно за хидрофорна система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: