jekasus написа:В случая говорим за фреза за канали и рязане в под. Прахоляка се обира от прахосмукачката минимум на 95% но ако разчита да няма изобщо такъв да не се надява.ESPACE написа:Няма спасение от прахоляка.Има, имаПрахосмукачка помага доста при рязане на плочки със ъглошлайф, може не на 100%, но......
Ел. инструментите. Консумативи.
ESPACE
- майстор
24 мнения в "Фреза за канал, каналокопател - въпрос за отстояние от стена"
mitko64
- майстор
Вземаш един перфоратор и дупка до дупка в пода по границата със стената. После със секача къртиш до дупките. Това според мене е варианта с най- малко прах. Ако бяха по-меки фаянсови плочки ставаше и с мултикътър, но щом е под, са вероятно таракот или грес. Имам фреза за канали от този тип като ръчен циркуляр, но не съм мерил на какво разстояние е първата диамантина спрямо ръба на предпазителя. Не ми е под ръка обаче да измеря. Така като гледам от снимки в нета разстоянието го определям на около 2 см. Иначе в комбинация с прахосмукачка и рязане по под, почти не пуши. Точно такава проба и правих, когато я купих, на една мозаечна плоча. Излизаха само две тънки струйки прах от каналите на срезовете, без да се завихрят. По стена обаче струйките падат от гравитацията и си запрашава.
mitko64 написа: Имам фреза за канали от този тип като ръчен циркуляр, но не съм мерил на какво разстояние е първата диамантина спрямо ръба на предпазителя. Не ми е под ръка обаче да измеря.А дали с подходящ диск тази фреза може да се използва, като ръчен циркуляр или не? Става дума за обработка на дърво - ламперии, дюшеме?
marian1
- майстор
Митко като каза А, кажи и Б - или искаш ли да свършиш работа? - може и на лично ( да не дразним модератора)
Крис - ако това става за друго, което се съмнявам заради оборотите ( предполагам ще са в диапазона 8.500 - 10000) ще палят матеряла, а ако случайно не го - помисли за това, че диска ще е видим ( не е безопасно)
Крис - ако това става за друго, което се съмнявам заради оборотите ( предполагам ще са в диапазона 8.500 - 10000) ще палят матеряла, а ако случайно не го - помисли за това, че диска ще е видим ( не е безопасно)
mitko64
- майстор
Грешно си ме разбрал. Затрупан съм с работа в момента. Просто ти отговарям конкретно на въпроса на какво разстояние е диамантината. Днес премерих с шублер и отстои точно на 14мм от ръба на предпазителя( поне на тази фреза от снимката). Обаче трябва да се сменят всички имбусни винтове на предпазителя с такива с плоска глава, плюс перчатката за настройка на дълбочината, че надуват с 5мм. Би трябвало да направи срез на 15мм. от стената. При тези с ъглов редуктор не зная как стоят нещата. Има и други неудобства- среза ще почне на поне 15см. от десния ъгъл на стената и няма да може да дореже поне 6-7 см. до левия, ако стената е с вътрешни ъгли.
marian1
- майстор
Ами след като и ти ми отказа, ми остава един последен вариант - ще видя какво ще стане с него в понеделник - и ако и там изгърмя - паля ъглошлайфа на ниски обороти и ще пробвам с повечко вода. Мисля да си направя една фуния от картон - и да я закача към прахосмукачката за да опитам малко да намаля пушилката от ъглошлайфа. Почвам да си мисля за тънък диск и само леко надраскване с цел чупене "като стъкло" - Дали ще проработи тази идея?
MASTER
- специалист
ESPACE написа:Няма да стане с фреза на 10мм.
Поредното безотговорно изказване в този форум

Ето я твоята фреза - срез 5 мм от стената предполагам те устройва.

Дълбочината на среза е до около 60 мм , което също мисля те устройва.
Да използвам темата да попитам търговците от форума колко струва такъв инструмент по нашите земи, марката е без значение. Само диска е желателно да е 180 мм
mitko64
- майстор
marian1 написа:Ами след като и ти ми отказа, ми остава един последен вариант - ще видя какво ще стане с него в понеделник - и ако и там изгърмя - паля ъглошлайфа на ниски обороти и ще пробвам с повечко вода. Мисля да си направя една фуния от картон - и да я закача към прахосмукачката за да опитам малко да намаля пушилката от ъглошлайфа. Почвам да си мисля за тънък диск и само леко надраскване с цел чупене "като стъкло" - Дали ще проработи тази идея?Ако е гранитогрес ми е направило впечатление, че пуши много по- малко от таракота или фаянс, не знам защо. Би трябвало да се счупят по линията, но не се знае колко лепило има отдолу и накъде ще се изкърти, но него можеш да срежеш и с друг тип машина(като реноватора). Друга идея- може да направиш предпазителя тип затворен, като намотаеш по него гафтер, след като си монтирал диамантината(да хвърля повечето прах назад). Преди време правих такава приставка за предпазителФ230, даже дулбочината му се регулираше, с фланец за прахосмукачка, та всички междини ги омотавах с гафтер.
marian1
- майстор
Теракот е ... от този Българския 20х20 ... какво е гафтер?
Мастере - такава машина, я има тук, я няма - въпроса ми беше за по-масовите - мислех да търся да наема. Случайно се оказа, че познат има Спарки - ако я даде ще мина с нея, ако не я даде - флекса на ниски оборотики и кавото излезе. Много ме притеснява, че това е коридор и няма от къде да влиза въздух - всичко ще облепя.
Мастере - такава машина, я има тук, я няма - въпроса ми беше за по-масовите - мислех да търся да наема. Случайно се оказа, че познат има Спарки - ако я даде ще мина с нея, ако не я даде - флекса на ниски оборотики и кавото излезе. Много ме притеснява, че това е коридор и няма от къде да влиза въздух - всичко ще облепя.
MASTER
- специалист
Би трябвало фирмите подменящи дограма да разполагат с такава фреза.
А за ъглошлайф също има вариант - български линк ->
http://www.tashev-galving.com/097+DWT+3 ... 0%BC%D0%BC
А за ъглошлайф също има вариант - български линк ->
http://www.tashev-galving.com/097+DWT+3 ... 0%BC%D0%BC
Тема "Фреза за канал, каналокопател - въпрос за отстояние от стена" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература