Ел. инструментите. Консумативи.
guroto - специалист
Здравейте колеги,
аз съм електротехник и трябва да си купя къртач за направа на отвори за разклонителни кутии и конзоли в панелен бетон.Колебая се дали Hitachi H-41SA със следните характеристики ще върши работа:
•Мощност: 810 W
•Сила на удара: 7,5 J
•Електронно регулиране на оборотите
•Антивибра ционна система
•Захват HEXAGON
•Смазване с грес
•Мека дръжка
•Тегло 4.8 кг
Плюс е че е леко и не струва много(около 700лв.).Но не знам дали 7,5 J ще са достатъчи.Освен това се чудя дали чистия къртач,ще е по-издръжлив да речем от комбиниран SDS MAX перфоратор,защото има и опция да си закупя изгодно Dewalt - D25600k със следните параметри:
◦Необходима мощност: 1150 W
◦Изходяща мощност: 690 W
◦Скорост под товар: 140 - 280 мин - 1
◦Честота на ударите: 1330 - 2660 мин - 1
◦Енергия на удара: 1 - 10 J
◦Тегло: 6.6 кг
idunno - специалист
Аз ползвам Девалт(е, не съм електротехник), но е страхотна машина.Като цяло от марките, които ползвам като цена-качество, от Девалт съм най-доволен.
mitko64 - майстор
Ако бетона е армиран по- добре безударно с боркорона с посипка(поне не са скъпи) и яка бормашина. Като знам цените на Мах консумативите и , че не понасят армировка, няма да мога да прежаля боркороната. Или мини на сдс плюс 4кг. клас. Не виждам проблем да върти плитко ядково, пък и консуматива ценово бива, китайските де.
Kumay - майстор
guroto написа:
Здравейте колеги,
аз съм електротехник и трябва да си купя къртач за направа на отвори за разклонителни кутии и конзоли в панелен бетон...
Колега!
С къртач да правиш отвори за разклонителни кутии освен електротехник, трябва да си и скулптор! :lol:
Защото къртача КЪРТИ, а не пробива! Пробива се с перфоратор!
А с това Хитачи дори и канали да правиш - пак зор ще видиш! С намирането на инструментите! Обърни внимание на захвата:
guroto написа:
•Захват HEXAGON
Навсякъде ще намериш SDS+ и SDS max, ама Hexagon...
marian1 - майстор
Хм... мислил ли си как тия 7кг (6.6 без консуматив) ще ги държиш на високо? ( Отиди в магазина и тренирай 2 мин) Имам 3 кг Девалт и 5кг Бош - когато къртя баня - ползвам малкия за горните редове, и големия отпускам на собствената му тежест надолу, много е тежък. С малкия съм правил отвори с корона в армиран бетон ф65 с ядкова корона (менте корона струва 13 лв) - няма проблем ( въпреки моята припряност и пробиване с удар - което е грешно!) Не че не се намира и адаптер СДС мах - към СДС+ но е много рядко и не решава проблема с тежестта. Още повече че си жица - нямаш сериозни разкъртвания. Консумативите също не са за пренебрегване. Това е само съвет - крайното решение си вземи сам! Успех!
dragozow - майстор
Мога да ти кажа за качеството на този къртач на Hitachi, но като гледам ти трябва друго.
VLADO66 - майстор
Виж и този- http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... 0-ert/7645 ако работиш по обекти със скъпи машини,едното ти око непрекъснато трябва да е в тях.Драгозов да обади за качеството :)
dragozow - майстор
Felisatti е нова марка в България. Ние ги продаваме от година и нещо. Не сме продали кой знае колко, няма рекламации с изключение на един малък ъглошлайф, но го оправиха за два дни. Машини те им са хубави. Все пак за 330 лв перфоратор 30 с три функции е добра оферта, за толкова на Makita и Hitachi може да вземеш най-много 24 ако е на промоция. Говорим за професинални машини за работа.
Chefo77 - майстор
Скромното ми мнение по този въпрос е, че перфоратор от типа на Бош 3-28 или Макита 2810 ще ти е оптимален вариант. 7 кила на стена, вибриращи при това ... уааау, човече каква мускулатура имаш? :) :)
guroto - специалист
Колеги, електротехник съм от 11 години и имам два Девалта в трикилограмовия клас и за ново строителство и пресен бетон с тях няма проблем.Но за панелка не стават озорват се много.До сега ползвах едно старо Хилти Те 72,но то се прецака.
Колегата Кумай обикновено се изказва подготвен,но в случая явно няма представа за какво говори.За негово сведение с къртач отворите в бетон стават много по-бързо отколкото с боркорона и не трябва да си скулптур.Е вярно когато държиш в ръце 6-7 килограмов sds max перфоратор е трудничко,но просто sds plus машините в три килограмовия клас не се справят с панелния бетон.За това ми трябва чист къртач или sds max перфоратор.Това че Хитачито е hexagon не ме притеснява шила и лопатки за него бол по 15-20 лв.парчето.Освен това е сравнително лек.Само не знам дали 7.5 J ще са достатъчни,а 3.4 J определено не са.Хилтито беше добре,но не знам колко джаула е било така,че не мога да направя съпоставка.
Нека колегата от арго маркет да каже за качеството на Хитачито,че клоня към него.
Последна промяна от guroto на нед мар 30, 2014 8:47 pm, променено общо 1 път.

Тема "Относно покупка на къртач или sds max перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: