Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
MASTER написа:
...А за ъглошлайф също има вариант - български линк ->...
Посочения прахоуловител се ползва при шлайфане - при рязане не върши работа! :wink:
Тани - модератор
jekasus написа:
ESPACE написа:
Няма спасение от прахоляка.
Има, има :-D Прахосмукачка помага доста при рязане на плочки със ъглошлайф, може не на 100%, но......
+1
Скоро ми се наложи да преправям един сифон на току що направена тоалетна. Стените над плочките току що бяха боядисани, вратата все още не бе монтирана, а останалите помещения също бяха прясно боядисани. Първоначално отказах с мотива, че всичко ще стане в прахоляк, докато режа подовите плочки с ъглошлайфа, но собствениците настояха. Дори аз останах изненадан , че даже не се наложи да се чисти пода след изрязването на квадрат в плочките ("майстора" плочкаджия, не бе монтирал квадратната решетна на сифона, а бе изрязал плочките по долната кръгла част на сифона! :axe: )
Бих казал че 98% от прахоляка се събра от прахосмукачката. Ползвах 125мм диамантина, ако е от значение. Работата с малък ъглошлайф позволява сам да си държиш маркуча на прахосмукачката. Ако плочките се режат малко под ъгъл, реално може да се реже и плътно до стената, въпреки стърчащата ос с гайката на ъглошлайфа и предпазителя! Щом имаш прахосмукачка и твърдо си решил да сменяш плочките, много по-малко време ще ти отнеме просто да пробваш, отколкото да чакаш отговорите тук :wink: Нищо не губиш, ако пробваш!
Разбира се ще чакаме и обратна информация за резултатите , евентуалните проблеми и техните решения!
mitko64 - майстор
Относно питането какво е гафтер- така наричат една сребриста американска лепенка, армирана и много здраво лепи. Винаго нося в колата, ако някъде спука водно съединение.
marian1 - майстор
Благодаря за помощта на всички - "бавя се" защото имам неотложен ангажимент - иначе ме сърбят ръцете. Ще напиша отзив - след приключване - за бъдещи читатели :cool:

Ангажимента ми мина ( 2 изпита)
Така какво направих: Опитах да си направя приспособление с воден филтър - играх си в свободните часове - получи се нещо - но с недостатъчен дебит. Облепих стените с найлон. - запалих ъглошалйфа и на ниски обороти започнах плавно да режа. Устройството с вода не сработи по очаквания начин. :lol: Прахусмукачката изключи - сработи защитата. Извадих къртача и изкъртих малко. Намерих рехава замазка 2см. Това реши нещата - Изкътрих внимателно всичко. Не се вдигна много прах. За сега всичко е ок - стените малко играят, но само в долния край - решението ще е следното: След като започна да лепя плочки, ще фиксирам стените с ПУ пяна тук-там, след това в процеса на лепене ще фиксирам с лепилото за плочки защото сега на места са във въздуха. През найлона не се виждат пукнатини - ако успея да свърша без проблемно ще съм щастлив. :-D

Тема "Фреза за канал, каналокопател - въпрос за отстояние от стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: