Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
guroto написа:
...Колегата Кумай обикновено е подготвен,но в случая явно няма представа за какво говори.За негово сведение с къртач отворите в бетон стават много по-бързо отколкото с боркорона и не трябва да си скулптур...
Прости ми невежеството!
Останал съм с впечатлението, че отворите се пробиват, а не се къртят! :?
Но ето - вече знам!
guroto - специалист
Не се засягай бе човек,нали знаеш че има правоъгълни и квадратни разклонителни кутии,конзоли и табла,тях няма как да ги пробиеш с бор корона и да искаш,трябва да ги разкъртиш със шило или секач.
Ти поне си наясно с Макитите,дай добра оферта за някой sds max перфоратор.В нета ми се мярна един модел 4.9кг. с 12 джаула сила на удара,но беше над 1000лв.
Kumay - майстор
Е, хубаво де! :lol:
Ама да знаеш, че си чел параметрите на Макита в някой електронен магазин, където са преписвали най-големите числа, които са видели...
Перфоратор HR4001C SDS max с енергия на удара 9.5J е 5,9кг!
DeWalt D25501K SDS max с енергия на удара 8.0J е 6.1кг
Цените им са над 1 000лв
При чистите къртачи вече е друга бира! По-ниско тегло, повече джаули! :wink:
jekasus - майстор
guroto написа:
Не се засягай бе човек,нали знаеш че има правоъгълни и квадратни разклонителни кутии,конзоли и табла,тях няма как да ги пробиеш с бор корона и да искаш,трябва да ги разкъртиш със шило или секач.
Ти поне си наясно с Макитите,дай добра оферта за някой sds max перфоратор.В нета ми се мярна един модел 4.9кг. с 12 джаула сила на удара,но беше над 1000лв.
Имаш фреза за канали - комбинирай рязането и къртенето, ще стане по-бързо, дори за сметката на изхабяване на дискове за фреза.
idunno - специалист
Аз като гледам колегите от електричарския бизнес всички са са 2-ки или 4-ки на бош.Не съм пробвал малкиъе перфоратори на Макита как се справят с къртенето но ЗА МОМЕНТА по-добра машина от това-Девалт D25330K не съм имал, а имам и Хилтита и Макити и Хитачита, и за разлика от тези, които ги продават, аз и ги използвам.
Макита имат страхотни винтоверти, но идиотската им политика да искат една капа пари за батериите си рано или късно ще им изиграе лоша шега(мисля,че вече им изиграва).Големите им къртачи са по-бързи от ХИЛТИ, но не знам дали ще изкарат колкото Хилтито.Ще видим на новия обект има много къртене и независимо, дали къртач или перфоратор- всички влизат в битката. :-D
dragozow - майстор
Хитачито е много добро, ако си го намериш на тази цена го взимай, защото цената е друга. Официално не се произвежда вече, но се намират бройки. Имаме един клиент има поне 60 такива машини и от години купува само него. Стара и изпитана машина.
guroto - специалист
Благодаря за отзивите колеги.И аз преди ползвах Бошове от трикилограмовия клас,но като съсипах два,реших да сменя марката и минах на Девалт.Перфораторите им са по-евтини и по-здрави от бошовските аналози.
Колега dragozow намерих въпросното Хитачи най-евтино тук http://www.bagira.bg/268/%D0%BA%D1%8A%D ... chi-h-41sa за 674лв.,и на още няколко места за по 710лв.Мислех да го взема от теб,но е с над 200лв. по-скъпо,защо така?Възможно ли е онези да са някакви ментаци?
dragozow - майстор
Не е менте, от нас го взимат, но не са си актуализирали цената. Ако го купиш от Багира Стара Загора, те са ни и сервиз. Така че тичай.
moimoimoi - майстор
аз бих предложил спарки
http://devimax.com/k-306e
леко е и за цената си е перфектно
dpp - специалист
moimoimoi написа:
аз бих предложил спарки
http://devimax.com/k-306e
леко е и за цената си е перфектно
Аз имам спаркито и съм доста доволен - а е и много леко и удобно! Позлвам го за домашни ремонти , вила , къща и т.н..отнесе целяи ремонт в апартамента, бани тоалетни и прочие, и на бетон не се дава!
...Но...е Спарки. :)
Има няколко особенности като се ползва и една от тях е да не се оставя напразно да пере буталото шилото - изскача една зегерка и си еб..о мамата ако не спреш навреме - може да замине буталото! Иначе комплект зегер и 1 - 2 О пръстена които всъщност се износват са без пари ! и друго - греста с която идва е кофти няква - нискотемпературна ли е ква е потече при малко по сериозно натоварване и затова ми изкочи и на мене тая зегерка ... :?
След като го разглобих , пресмазах и сглобих засега нямам ядове!

Тема "Относно покупка на къртач или sds max перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: