• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
georgi_ka - напреднал
Здравейте колеги,след 10-на години служба на прахосмукачката,мисля че дойде края и.Та както си чистела жената сменила звука и замирисала на изгоряло и я изключила.Отворих я и разглобих мотора,едната четка е на свършване а другата два пъти по-дълга,почистих колектора с финна шкурка и пак я пробвах,но прави яко кръгов огън.Статора е здрав,съмнява ме ротора,пластмасовата изолация на намотките е малко стопена и самите намотки малко са потъмнели в сравнение със тези на статора.Лагерите са здрави,смених ги преди една год.
shadow__01 - майстор
Ротора си е заминал. Щом и намотките са нагорели.
Стареене какво да се прави. 10 години е добре за прахосмукачка.
Преди няколко седмици успях да продам един "Тайфун" от 1991г. в работещо състояние.
hidrazin - майстор
Време е за нова (или втора ръка).
:partyman:
georgi_ka - напреднал
Благодаря колеги,тъкмо сега жената ще си има основание да си купи нова,че отдавна ми мрънкаше :lol:
ESPACE - майстор
Не е точно по темата, ама преди няколко години майка ми ме вика и казва, че прахосмукачката и изключва, както работи. Помислих си че и прекъсва кабела. Пускам я аз и се оказва, че не тегли добре добре и прегрява. Стар Moulinex купуван в зората на демокрацията. Французите и сложили възстановяема термозащита. А проблема се оказа един скрит филтър, за който тя и не подозирала - с течение на годините яко се задръстил. Ако го нямаше този термоизключвател досега и тя да е направила кръгов огън на колектора.
georgi_ka - напреднал
Прав си колега,и двата филтъра бяха яко задръстени и сигурно е прегряла и стопила леко ротора.Чистил съм ги но беше отдавна,пък и жената чисти само торбичката друго не поглежда,аз също съм забравил и така.
lyubohar - майстор
Доста прахусмукачки имат скрит филтър.
Който,ако не разглобиш цялата прахусмукачка не може да се смени.
И отгоре на това е специализиран само за този модел.
А се сетете за прахусмукачка на 10год. как се намират части.
То няма хартиени филтри,камо ли нещо друго.
И нова.
Системата за смучене на пари работи безотказно.
П. Петков - специалист
georgi_ka написа:
Здравейте колеги, след 10-на години служба на прахосмукачката, мисля че дойде краят и.Та, както си чистела жената, сменила звука и замирисала на изгоряло и я изключила. Отворих я и разглобих мотора. Едната четка е на свършване, а другата - два пъти по-дълга. Почистих колектора с финна шкурка и пак я пробвах, но прави яко кръгов огън. Статорът е здрав. Съмнява ме роторът. Пластмасовата изолация на намотките е малко стопена и самите намотки малко са потъмнели (в сравнение с тези на статора). Лагерите са здрави, смених ги преди една година.
София, ул. "Пиротска" 50 - ЕТ "Жичка" телефонен номер от визитката 0888 353 033. Мисля, че ги дава в Ловеч (или някъде другаде) за пренавиване и баланс. Едно време, машини за пренавиване и баланс имаше в завода за постояннотокови двигатели "Георги Костов" на военна рампа.
todortv - майстор
Не може някой от тези да не пасне
ESPACE - майстор
lyubohar написа:
Доста прахусмукачки имат скрит филтър.

Не съм чувал за подобна световна конспирация. Въпросния филтър на Moulinex-а не беше точно скрит, просто жена не би му обърнала внимание. Иначе всичко си пише в упътванията.
  • 1
  • 2

Тема "Прахосмукачка марка Горение искрене от колектора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: