• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
ESPACE - майстор
Естествено че се тубят и обороти и въртящ момент. То ако не се губеха щяха да правят винтовертите само на 3,6V че е по лесно. Сега, колко се губи всеки да си преценява. А на колегата fox_vt дето му сработва съединителя на позиция пробиване ще го посъветвам да си смени винтоверта, защото явно нещо не е в ред .
пишман_майстор - майстор
Определено не ми се спори , разбирам винтовера да е за 18в батерия ,че да има отражение, но ако бодито е за 14.4 и кабела да не е много тънък от автомобилния акумулатор, ще работи добре без спадове.
Преди време имах проблем с батерията на винтоверта си -14.4 . За кратко го ползвах със малко акумулаторче на 12в. С две кабелчета го подвързах , с малко тиксо го хванах към бодито , зареждането на акумулатора - с интелигентно за кола . И стана , пак мобилно и най-интересното : почна да работи доста дълго време с едно зареждане . Акумулаторчето беше подобно на това http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=3076 Та препоръчвам на колегата такъв бюджетен вариант , поне няма разнася кабел из работилницата си.
fox_vt - майстор
Той тоя винтоверт съм взел два за 15 лв :lol: и му добавих тая батерия ей така за резервен.Иначе съединителя превърта след навиването на 5 мм видия във гредоред след завиване докрай :wink: Но както казах сила и въртящ момент си има предостатъчно.
EDI - майстор
Чудех се къде да го сложа това, и реших, че е подходящо тук.Ето винтоверт Bosch GSR 10,8-2-LI Professional , С ДВЕ 4 АМПЕРОВИ батерии, цената е 349 лева - http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=19155 .Промоцията е до 11.04.2014 г.Заслужава си отвсякъде.Само батериите струват сигурно над 600 лева, като знам колко струват 4 амперовите на другите производители.
mitko64 - майстор
В сайта на Бош са по 85 Евро(без ддс) бройката. А аз се бях мераклисал за 2 амперчасови. То такива времена дойдоха , че се боиш нещо да купиш. След половин година е вече морално остаряло. Ама това сигурно зареждачката ще го зарежда 3 часа,
fox_vt - майстор
Време на зареждане 45 мин :wink: това идва почти 5А заряден ток :? малко повече от 1C.Профи инструмент идеята е да има макс производителност или докато зареждаш първата за 45 мин да стопиш втората и да продължиш.Е батериите се скапват по бързо от нормалното но при такава усилена работа парите се избиват.
Тани - модератор
Че то зарядното на Никел-кадмиевите батерии ми е за 42 минути! А тук говорим за литиеви! Това зарядно направо е щадящо за тях!
mitko64 - майстор
Имах впредвид зарядното което си върви с 1,3 Ah комплекта. То зарежда за 30 минути и не виждам как ще натъпче 4Ah батерия за 45 мин. Засега и 1,3Ah ми стигат за непрекъснат режим на работа, в повечто случаи. Понякога обаче, при серия дълги винтове(6Х150), завие двадесетина и батерията грохне и загрее. После зарядното десетина минути не иска да зарежда, докато не изстине.
пишман_майстор - майстор
Мушваш я в хладилника да постои :-D и след това на зарядното . Върши работа и е проверено.
fox_vt - майстор
Ами нали ти казах как ще я натъпче, със заряден ток почти 5А.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: