• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Сигурно-дзверя се на две ракии в таблета :-DА обшивките не ги коментирам щото много ми свети под капаците :) ,а и за там беше питането.
janadark3969 - напреднал
Улуците до колкото разбрах ще ги монтира последни, иначе покрива ще се преправя. Отдолу стрехите ги искам прави все едно са на плоча а не с тези дървените летвички и под ъгъл.Общо взето трябва да придобие вида на междинния покрив. Но това тепърва ще се преправя. Като цяло ме интересъваще какво да се направи да не седи така все едно е недовършен с тези старчащи капаци и същевременно да не се подмазва отдолу...
Tsilkov - майстор
Вадим искаше да ти каже ,че керемидите са по-скоро "транспортирани до покрива" отколкото "монтирани на него" :!: От там ти идват изначално грижите и не ти свършват само с капаците. Vlado пък ти е посочил конкретното решение с линка си.
Вадим Владимиров - специалист
Влез на сайта на брамак. Имат си детайли за било. Разпечатай чертежа и го дай на кофражиста. Така и така ще се разпокрива, нека билната летва я сложи под канап. Така билата ще са изпънати. Не видях комин. И той ли ще се прави после?
VLADO66 - майстор
Има различни решения -освен фугарол има и фугарол плюс, а и това http://www.bramac.bg/produkti/pokrivni- ... apaci.html .Трябва да има билна летва където да стъпят тези аксесоари.Общо взето скъпо удоволствие,но от покрив не трябва да се пести.Най-евтино е с измазване,ама и за там си требе оксидна боя за да не изглежза като селско къще :)
Вадим Владимиров - специалист
И между другото, дай да видим сметката :) . Ако не е тайна, разбира се.
janadark3969 - напреднал
Пак съм тук :-D
Преправиха покрива най накрая.Направиха изолацията и измазаха къщата и когато реших че вече лошото мина естествено радоста ми не трая дълго.
Сега се оказа че канлизацията която е пусната не е както трябва и ще се кърти за да се преправя. Страшен филм чесно... Който си мисли че да построиш къща е лесно и евтино, жестоко се заблуждава. Определено и аз бях от заблодените :wallbash:
Та на въпроса... На моята улица нямам централна канализация. Вариянта е пречиствателна станция. Спряла съм се на http://www.bioteh-bg.com/
Ако някой има наблюдения или има такава моля да даде мнение . Другия въпрос е за басейна....
Оказа се че водата от басейне няма да мога да я изхвърлям в пречиствателната станция и евентуално да обмислям вариант с попивателен кладенец. Същия който да използвам и за пречистената вече вода ако не я използвам за поливане или т.н...
Проблема при мен е че има високи подпочвени води и не ми е ясно как ще стане номера с водата от басейна.
Като размери ще е 4/10/1,50 което са много кубици и дори да го източвам постепенно пак ми се вижда доста сложно и се притеснявам да не наводня двора. Какви други опции мислите че са по практични в тая ситуация.
Последна промяна от janadark3969 на вт юли 22, 2014 10:53 pm, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
janadark3969 написа:
Пак съм тук :-D
Преправиха покрива най накрая.Направиха изолацията и измазаха къщата и когато реших че вече лошото мина естествено радоста не трая дълго.
Сега се оказа че канлизацията която е пусната не е както трябва и ще се кърти за да се преправя. Страшен филм чесно... Който си мисли че да построиш къща е лесно и евтино, жестоко се заблуждава. Определено и аз бях от заблодените :wallbash:
Та на въпроса... На моята улица нямам централна канализация. Вариянта е пречиствателна станция. Спряла съм се на http://www.bioteh-bg.com/
Ако някой има наблюдения или има такава моля да даде мнение . Другия въпрос е за басейна....
Оказа се че водата от басейне няма да мога да я изхвърлям в пречиствателната станция и евентуално да обмислям вариант с попивателен кладенец. Същия който да използвам и за пречистената вече вода ако не я използвам за поливане или т.н...
Проблема при мен е че има високи подпочвени води и не ми е ясно как ше стане номера с водата от басейна.
Като размери ще е 4/10/1,50 което са много кубици и дори да го източвам постепенно пак ми се вижда доста сложно и се притеснявам да не наводня двора. Какви други опции мислите че са по практични в тая ситуация.
Те за това е хубаво, да се мисли предварително ...
Басейните по никакъв начин не са евтини нито за поддръжка, нито за направа и отводняването е основен момент, който не може да се решава в последния момент на принципа "дайте акъл".
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

Тема "Строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: