• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте.
Имам проблем с телевизор:
Philips 42PFL5405H/12 - шаси Q552. 1E LA
Проблема е следния:

При включване в ел. мрежата започва да мига средния от трите диода (червен) на челния панел. Мига по три пъти прави интервал от 3 секунди и отново... Не реагира нито от бутоните на самия телевизор нито и дистанционното.
Не мога да намеря никъде каква грешка дава.

Ако някой има информация, ще се радвам да сподели.

p.s. Имах подобен проблем с телевизор SONY и се оказа, че е един малък предпазител на инвертора.
Последна промяна от techexpert на ср апр 02, 2014 1:30 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Сервизното на шасито - ТУК. Телевизора - на сервиз.
Щото от теб научвам че в инверторите слагали прекъсвачи. :-D
:partyman:
hidrazin написа:
Сервизното на шасито - ТУК. Телевизора - на сервиз.
Щото от теб научвам че в инверторите слагали прекъсвачи. :-D
Извинявай грешката е моя, предпазител (0.5a 0805 63v) е не прекъсвач.
hidrazin - майстор
Определено не е. Пък ремонтите по електрониката днешно време много рядко опират до предпазители. Те се слагат само за да не направиш пожар.
Успех!
hidrazin написа:
Определено не е. Пък ремонтите по електрониката днешно време много рядко опират до предпазители. Те се слагат само за да не направиш пожар.
Успех!
Определено е!!!
Диода само мигаше както на този. Намерих решението в един руски форум точно за същия модел на SONY. Купих въпросния предпазител смених го и до ден днешен работи ТВ-то. Направих си го сам поради простата причина, че няколко сервиза не можаха да намерят какъв е проблема! Със сегашния Филипс положението се повтаря. ТХО-то било проблемно, софтуеъра му се е скапал, процесора е отлепил и тн... От 3 сервиза 3 различни причини. Затова сам ще си намеря решение!
От доста години се занимавам с електроника но не такъв тип (телевизори).
fbr - майстор
techexpert написа:
ТХО-то било проблемно, софтуеъра му се е скапал, процесора е отлепил и тн... От 3 сервиза 3 различни причини. Затова сам ще си намеря решение!
Нещо ни будалкаш. Или сервизите в които си бил, сa автосервизи, иначе би трябвало да знаят къде седи ТХО-то в LCD -то.
fbr написа:
techexpert написа:
ТХО-то било проблемно, софтуеъра му се е скапал, процесора е отлепил и тн... От 3 сервиза 3 различни причини. Затова сам ще си намеря решение!
Нещо ни будалкаш. Или сервизите в които си бил, сa автосервизи, иначе би трябвало да знаят къде седи ТХО-то в LCD -то.
С това изречение исках да кажа, че ми говорят различни неща в различни сервизи и по някога глупости. Преди половин година последно ми казаха, че най вероятно процесора е отлепил, преди това другите "диагнози" са ги говорили на сестра ми. Техника който и обясняваше за ТХО-то е казал, че платка която е като ТХО при старите телевизори само, че е по модерна тя е изгоряла. Абе....

Получих инфо, че ако е процесор мига веднъж по дълго и веднъж за кратко. Не знам колко е достоверна информацията, но това имам за сега.
fbr - майстор
Диагностиката от разстояние е най-ненадеждното нещо на света, и за този който го прави, бъдете че сигурен че Ви лъже, или го прави с цел, да не му станете клиент. А да разчиташ на самодиагностиката е, все едно болния да каже от какво е болен, само дотолкова.
hidrazin - майстор
techexpert написа:
...Определено е!!!...
Е кое е Е ??? Бушона не е прекъсвач! А това че те лъжат в сервизите е защото ходиш в измислени сервизи. Или по-точно не ходиш. Нали сам си сменяш башоните? :lol: То ако имаше и капка познания по електроника, нямаше въобще да споменаваш ТХО при LCD телевизор.
По никакъв начин не мога да приема че и в най-смотания сервиз са ти казали за проблемно ТХО. Няма толкова тъпи парчета в сервизите.
Между другото това е бъдещето - ремонт с подмяна на цели модули, на цена съизмерима с цената на същия работещ телевизор втора ръка. Който не му харесва - да си пази Електрон, София, Велико Търново....
Та на въпроса - дал съм ти сервизно на дъното. Чети и го прави. Иначе - най-близкия свестен сервиз и приготви някоя и друга стотачка. :cool:
ArturDent - Почти Безобиден
techexpert написа:
Получих инфо, че ако е процесор мига веднъж по дълго и веднъж за кратко. Не знам колко е достоверна информацията, но това имам за сега.
Потърси в нета какво означават сервизните мигания. Трябва да има описание - едно мигане - това, три мигания ....
  • 1
  • 2

Тема "LCD TV Philips 42PFL5405H/12 Не се включва!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: