Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Yan4o - напреднал
Разположението, горе-долу, мисля си го изясних. Тея дни тръгнах да избирам плочки (с жената ест. :-D ) и напук на предварителните ни нагласи, си харесахме български плочки - серия Неос на Керамика Фиоре (КАИ груп).
Изначално гледахме основно на испански производители, в ценовия диапазон до около 30 лв/кв.м и горе-долу набелязахме няколко серии. Но в един магазин жената фиксира тази серия и в интерес на истината и на мен ми допадна. Плочките са мат, имаше и наредена баня - доста прилично седеше (според нашите вкусове). Единственото ни притеснение е относно качеството на бг плочките - има едно насадено мнение (не знам доколко основателно), че отстъпват на повечето вносни. Може ли някой да сподели впечатления от въпросната линия - Керамика Фиоре (те са няколко серии)?
Доколкото разбрах - от миналата година са я пуснали, с италиански дизайн, явно се целят в малко по-високия клас от това, което обичайно предлагат. Даже и на сайта на КАИ не се споменава никъде за Керамика Фиоре, струва ми се целенасочено не искат да се обвързва тази серия с производителя :? . Цената на серията е към 25лв/кв.м, което за бг плочки не е ниско. Силно се надявам качеството да отговаря на тази цена, защото има голям избор в този диапазон на испански, полски, турски и прочие плочки.
Та така - някакви впечатления или доводи да не се хвърля на тези плочки?
Kondor1 - специалист
Ние сложихме български - може да са точно като тия, които си набелязал. 25х50см вертикално.
Kondor1 - специалист
Тия са. Нашите са Селена.
Yan4o - напреднал
Аха... с черешовите цветове.
А някакви проблеми с плочките имахте ли при слагането - разминаване в размерите, в нюанса или някакви други видими дефекти? (поне от това се оплакват някои от бг плочки) ?
Kondor1 - специалист
Не е имало проблеми с размери или дефекти. Лошото специално на модел Селена е, че шарката на "голите" плочки е малко произволна и не се навързва една към друга. Като се внимава долу горе се нацелва някаква идея, но не е като на други модели където всичко е стриктна тема и се продължава на следващата плочка. Другото нещо, което после констатирах като недостатък е цветът - по-сивия модел е прекалено безцветен. Трябваше да сложим от по-розовите, но това няма връзка произхода на плочките или марката. Не харесвам бани с ярки тонове, но сега е другата крайност.
vanyata - напреднал
Разпределението на моята баня е абсолютно същото от втората ти схема, само че нямам плъзгаща врата, а само стъклена стена-параван, защо да затваряш цялото място. Трябва да го измеря дали е 80см или малко повече.
Yan4o - напреднал
Единствената причина да има и врата е , за да не се мокри останалата част от банята, като се къпе някой. Иначе и аз си мислех само за параван, но ще пръска и в сухата част, та затова решихме да е с врата. Последно - няма да е плъзгаща, а с панти , навътре ще се отваря , към лявата стена. Не ми харесаха като изработка тези с плъзгащи врати, които гледахме. С панти ще стане по-изчистено, няма да има грозни, дебели профили.
Kondor1 - специалист
Т.е. нещо като душ кабина с панти? Ако има място за отваряне на вратата става. Иначе и на мен ми се виждат много паянтови тия плъзгания с извивка - не знам как ще работи това нещо след 5г.
Yan4o - напреднал
Няма никакви извивки, не е и точно душ кабина - прегражда се по ширина вътрешната част на банята (виж последната картинка на предната страница). И - да, има място за отваряне на вътре.

Тема "Преустройство на банята - идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: