Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Както и да го кърпиш все ще си личи. Има няколко решения. За повечето вече се писа.
- някакво украшение на дупката - топла ваденка, някаква апликация...
- плафон за допълнително осветление - никога няма да ти е излишен
- таван от моргата - продават се. Преди няколко години един познат си взе за 50лв. Колата комби и естествено Форд. :-D
- И това:http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 36&t=19177 Само дето гледам че линковете със снимките вече не работят и темата така е доста безсмислена. Така няма и смисъл да стои там закована.
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
Ползвал съм хеллмевект за подобни цели и съм доволен от качеството му. Мисля, че десенът ще прикрие донякъде кръпката. За технологията - колегите са описали приложими варианти.
Важното е, че си помогнал на приятеля си.
Johny - майстор
За да съвпаднат срезовете, изрязваш по-голямо парче, пъхаш го през отвора, изрязваш и двата слоя едновременно. Можеш да изрежеш това на тавана, да си направиш шаблон и по него да изрешеш парчето. После лепиш.
Duke_BG - специалист
сигурен ли си че няма дунапрен ??

ако си сигурен вземи от някой магазин за шивашки принадлежности лена за подлепване - тя е двойнозалепяща и се минава с ютия - вкарваш парченце през дупката по-голямо парченце , запълваш дупката с изрязаното вече парченце и минаваш с ютията
а може и да не се наложи да попълваш с друго парче - ще прецениш на място
thinkpad - майстор
Не ми се виждаше дунапрен. Отрязах и се опитах да подлепя с лепилото, което казах по-рано, от 2-те страни все още си личат ръбовете. Явно или съм сакат и не ставам за шивач/тапицер или просто работата няма да стане. Отгоре на всичкото, когато дупката беше пробита и кората на това място се вдлъбна.
Ето това се получи. Очевидно нищо не стана, както повечето казахте. :|
Изображение
stiv1961 - майстор
Аз ти хортувах още в началото ама..... слагай сега един стикер с ютията и си шест :)
http://stikeri.net/vmchk/133-Stikeri-za ... ducts.html
Duke_BG - специалист
проблема е че лепилото попива в плата
ако имаш друго парченце го направи с подлепващо за панталони - с тях правят подгъвите им - така няма да имаш "ореол" от лепило
но пак казвам - ако няма дунапрен че ще стане мазало
и сложи един плат между ютията и тапицерията
... и източи водата на ютията че да не се ощавиш :)
и не си спазил и посоката на шарката на плата - така още повече се вижда кръпката
thinkpad - майстор
Duke_BG написа:
проблема е че лепилото попива в плата
...и не си спазил и посоката на шарката на плата - така още повече се вижда кръпката
Проблема е, че се работи неудобно с тубата на лепилото на тавана на колата. И проблема не е само в шарката, от другата страна платът е бял и на ръба си личи. Трябва да се припокрива точно, което понеже тавана не е равен и има вдлъбнато на мястото не знам как точно ще стане. За съжаление, имам една излишна туба лепило, но не мисля че ще може да стане така. Не и от моята ръка. Просто с ремонта няма да стане, а не искам да лепя някакви ваденки, който са ни в клин, ни в ръкав. Нещо, което да стои семпло и да не се отличава от интериора ще ми трябва сигурно. Благодаря ви много, опитах, но е много по-трудно в действителност да го направя, отколкото на думи. Чудя се как да го прикрия максимално.
bulhomes2 - майстор
thinkpad написа:
Автомобила много го пазя по принцип. ... Направо побеснях когато стана това. :x
thinkpad, сипи си едно винце и даже викни и приятеля си! Не позволявай на такива дреболии да ти скъсяват живота. Колите са създадени да служат на хората, а не хората да им служат.
Mc Queen - специалист
bulhomes2 написа:
thinkpad написа:
Автомобила много го пазя по принцип. ... Направо побеснях когато стана това. :x
thinkpad, сипи си едно винце и даже викни и приятеля си! Не позволявай на такива дреболии да ти скъсяват живота. Колите са създадени да служат на хората, а не хората да им служат.
Направо си ми прочел мислите.

Късно видях темата.
Вече си го направил.
Иначе трябваше да използваш
http://www.bison.net/en/products/645-ho ... -adhesive/
или
http://www.moment.bg/bg/produkti/kontak ... arent.html
Поне са прозрачни и не си личат.

Тема "Моля за помощ относно дупка в тапицерията на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: