Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.

Krelion 

- специалист			

23 мнения в "Свързване бойлер"

LazarGanev 

- "Велик майстор"			

Аматьорско и опасно е връзването - може да гръмне, не го ползвайте докато не поправите нещата. Самоделно ли  е подвързването или е плащано за това?

Krelion 

- специалист			

Поздравления,Лазаре!
От 90 преглеждания на темата,само ти написа ,че това е опасно.
Първоначално мислех да пусна снимката в "майстори менте",но въобще не е смешно.Да, взели са пари за монтажа.Обединяването на серпентините с тая мека връзка се преживява,но клапана.....Интересното е че клиентите казваха,че са имали топла вода,при условие,че налягането във водопровода им е 5,6 бара,а ПК е на 8!?

От 90 преглеждания на темата,само ти написа ,че това е опасно.
Първоначално мислех да пусна снимката в "майстори менте",но въобще не е смешно.Да, взели са пари за монтажа.Обединяването на серпентините с тая мека връзка се преживява,но клапана.....Интересното е че клиентите казваха,че са имали топла вода,при условие,че налягането във водопровода им е 5,6 бара,а ПК е на 8!?

LazarGanev 

- "Велик майстор"			

Ами тези клапани не се продават със сертификат за калибрация и никой не може да гарантира дали отваря на 8 или на 6 бара. Манометърът, с който се мери налягането във водопровода също не е калибриран. Самото налягане също е променлива величина, така че понякога може да имат, в друг момент да нямат топла вода.

LazarGanev 

- "Велик майстор"			

Меките връзки са най-малкия проблем - основния проблем е неправилното връзване на предпазния клапан - реално той сега работи като възвратен клапан, а предпазен клапан на бойлера липсва и при нагряване той може да гръмне! Е, разбира се тръбите са по-слаби и най-вероятно ще избият те, може да осакатят човек или да стане наводнение (ако няма никой в къщи)

Тани 

- модератор			

Само на мен ли ми се струва, че червената врътка на предпазния клапан е излезнала нагоре? С други думи е завъртяна и ѝ е подложено нещо, "за да пуска вода"! 
Пък и с тази мека връзка на входа Дебита отива по дяволите. Язък за входа на един цол, който има бойлера, ако не ме лъже паметта!
 Дебита отива по дяволите. Язък за входа на един цол, който има бойлера, ако не ме лъже паметта!

Пък и с тази мека връзка на входа
 Дебита отива по дяволите. Язък за входа на един цол, който има бойлера, ако не ме лъже паметта!

LazarGanev 

- "Велик майстор"			

Не мога да преценя дали червената врътка е изтеглена - ако е така, това обяснява защо имат топла вода хорицата при тези стойности на налягането във водопровода и на предпазния клапан. Но в такъв случай бойлера няма нито предпазен, нито възвратен клапан и съседите също са доволни 

П. Петков 

- специалист			

Имам плах върос: Защо трябва да се слага предпазен клапан след възватния? Не е ли по-добре е да се сложи втори възвратен клапан от изхода на бойлера (изхода за топла вода) направо към щранга за студената вода (тоест към входа на първия възвратен клапан)? При нагряване и разширяване на водата (при затворени кранове за топлата вода), налягането няма да се вдигне повече от това на водопровода плюс диференциалното на втория възвратен клапан. При отказ на терморегулатора и защитния термопрекъсвач, парата започва да изтласква  (през втория възватен клапан) студената вода в щранга (Като налягането си остава същото, защото нивото на язовир "Искър" никой не може да го повиши, освен дъждовете пратени ни от Господ бог!), а оголеният нагревател в един момент изгаря и Росица Андреева (ЕТ-"РА") прави нов за 7-8 лева! При нормална експлоатация, топлата вода не може да премине в щранга на студената, защото пречи сумарното диференциално налягане на клапаните (при равни диференциални налягания то е удвоено!).
А когато има само възвратен и предпазен клапани, при нагряване на водата и затворени кранове за топлата вода, налягането се вдига и предпазният клапан започва да прокапва (В инструкциите пише, че е нормално!). Освен това, при едновременен отказ на терморегулатора, на предпазния термопрекъсвач и на възвратния клапан, бойлерът гръмва (Случвало се е и има репортажи!), къщата (или апартаментът) също, и се налага Барбуков да Ви построи нови (или поне да Ви вземе само парите за тях!). За съжаление, понякога в такива случаи се налага и писането на епитафии (Не дай си Боже!). Е, ако парата достигне до "студения" водомер, той няма де се чувства кмфортно, защото по презумпция е "зиморничав", но е значително по-евтин от жилището. Дискусионен е въпросът за сравнението на надеждността на възватния клапан и на предпазния. Освен това, при съвременната ВиК арматура тези два клапана са комбинирани, което не пречи те да са заедно и пак да се монтира втори комплект, свъзващ изхода на бойлера и щранга на студената вода (естествено посоката е от бойлера към щранга!). Ако има контрааргументи, които съм пропуснал в съжденията, то би било добре да ги науча (и не само аз), като ги напишете. При това съм много сговорчив!
P.S.
Имам и неголям, пространно-плачевен, скромен опит с бойлер на "Светлю Шишков" и при интерес мога да го споделя епистоларно.

А когато има само възвратен и предпазен клапани, при нагряване на водата и затворени кранове за топлата вода, налягането се вдига и предпазният клапан започва да прокапва (В инструкциите пише, че е нормално!). Освен това, при едновременен отказ на терморегулатора, на предпазния термопрекъсвач и на възвратния клапан, бойлерът гръмва (Случвало се е и има репортажи!), къщата (или апартаментът) също, и се налага Барбуков да Ви построи нови (или поне да Ви вземе само парите за тях!). За съжаление, понякога в такива случаи се налага и писането на епитафии (Не дай си Боже!). Е, ако парата достигне до "студения" водомер, той няма де се чувства кмфортно, защото по презумпция е "зиморничав", но е значително по-евтин от жилището. Дискусионен е въпросът за сравнението на надеждността на възватния клапан и на предпазния. Освен това, при съвременната ВиК арматура тези два клапана са комбинирани, което не пречи те да са заедно и пак да се монтира втори комплект, свъзващ изхода на бойлера и щранга на студената вода (естествено посоката е от бойлера към щранга!). Ако има контрааргументи, които съм пропуснал в съжденията, то би било добре да ги науча (и не само аз), като ги напишете. При това съм много сговорчив!

P.S.
Имам и неголям, пространно-плачевен, скромен опит с бойлер на "Светлю Шишков" и при интерес мога да го споделя епистоларно.

LazarGanev 

- "Велик майстор"			

П. Петков, нещо не можах да схвана идеята ти, би ли я начертал, ако може?

Тема "Свързване бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература