Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ProvideR - специалист
Колеги,
сдобих се с прекрасно място в гората и сега лека полека ще се строи къщичка до 50 кв.
Мястото е 1,3 декара и е доста дълго, а е широко около 5-6 метра (може и повече).
Идеята ми е момента е си направя постройка по дължина, т.е. да е тясна и дълга с малко таванче и маза.
Притеснява ме, че преди е било лозе и е направено на скат, стъпаловидно и сега голямо равнене ще падне!

Дайте ми идеи за подобен тип къщи, които да се направят за няколко месеца. Не искам лукс, а спалня, която мисля сам да си направя, нещо като гостна и тоалетна с баня. Нищо притенциозно, даже ако има чалъм само от дърво ще си направя всичко и то сам!

Чисто и просто не мога да си го представя като план, за да го доразработя. Моля ви, помагайте с идеи! Ако някой е изпълнявал подобна постройка, моля да сподели снимки.

Благодаря предварително!
mcm - специалист
Ако е горски фонд не бързай да вкарваш пари в строителство, нямаш право, трябва да се променя предназначение и т.н, същото е и за земеделска земя. Най безболезнено е да вкараш в мястото фургон, каравана или нещо подобно и да си ги "дооправиш" според предпочитанията си.
ProvideR - специалист
mcm написа:
Ако е горски фонд не бързай да вкарваш пари в строителство, нямаш право, трябва да се променя предназначение и т.н, същото е и за земеделска земя. Най безболезнено е да вкараш в мястото фургон, каравана или нещо подобно и да си ги "дооправиш" според предпочитанията си.
Ами то си е вилна зона и постройките се водят сезонни. До 40-50 квадрата никой не те пита какво строиш или ти иска скица! Проблем със строенето няма! Идеи нямам, това ми е дерта :)
Уникално място е! Ще направя снимки тия дни и ще кача да си дадете мнението.
schuldiner - майстор
Масивна баня с тоалет, нещо като 3х3 м, половината килер (за бойлера) с блиндирана врата да държиш някои по-ценни неща. Останалото каравана за дневна/спалня/кухня (заради отличните вградени уреди и инсталации) и форселт или траен навес за преход между караваната и банята, който може да прерасне във веранда за гости и защо не в дневна.
Нивелация с тротоарни плочи. Мазе не те съветвам да ровиш в ската, скъпо е.
ProvideR - специалист
Супер са къщите, но предполагам цената им няма да е никак ниска! Мога да вложа за подобна постройка не повече от 8-9 хиляди лева, а тези ми се виждат като за доста над това!
Фитилчо - майстор
За 8-9 нищо няма да направиш, освен барака някаква една :razz:
ProvideR - специалист
Фитилчо написа:
За 8-9 нищо няма да направиш, освен барака някаква една :razz:
За 50 кв.м. тази фирма иска 30 000 лв, без мебелите! Луди ли са?
Фитилчо - майстор
Толкова,

ако сам си я направиш ще ти излезе 25 с мебелите, но за 8-9 нищо няма да направиш.
Само бетона ти е 1500 лева закаран дотам .... :?

И аз си мислех като теб, но нещата се оказаха малко по-различни .
kalin72 - майстор
Я виж тук,

http://tophouse.bg/categories/jilishtni%20konteineri/

обади им се за цена, но и аз не мисля, че ще направиш нещо свястно за 8-9К лева...

Ето нещо за 10К лева, и около него правиш както те посъветваха по-горе :)

Изображение

http://tophouse.bg/product/ofis%20konteiner%20280x500/

Тема "Къща до 50 кв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: