Здравейте. Започнал съм основен ремонт на етаж от къща. Къщата е доста стара и ремонта си е доста солиден. Преди няколко месеца ми измазаха наново стените с варова мазилка, после минаха отгоре една ръка финно. Няма да минавам с шпакловка понеже по ми харесва грапавата мазилка. Сега идва време за боядисването. Един познат ме посъветва да грундирам първо с някакъв грунд, после да мина една ръка с латекс на варова основа разреден 50/50 с вода и чак след това да боядисвам отново с латекс на варова основа, който да не е много скъп. Чак след няколко години можело да си позволя да слагам по скъп латекс.
Понеже той не е професионалист, а и аз нищо не разбирам от тези работи ми се иска да чуя вашето мнение. Приемам всякакви предложения и информация - правилно ли са ме посъветвали, каква марка грунд да ползвам, каква марка латекс, нещо друго което да гледам да не направя грешно? Площа която ще боядисвам е около 300 кв. (тавани + стени).

Понеже той не е професионалист, а и аз нищо не разбирам от тези работи ми се иска да чуя вашето мнение. Приемам всякакви предложения и информация - правилно ли са ме посъветвали, каква марка грунд да ползвам, каква марка латекс, нещо друго което да гледам да не направя грешно? Площа която ще боядисвам е около 300 кв. (тавани + стени).