Прочети внимателно линка,там има съотношения на отвора към сечението и височината на комина,както и ъгъла на димосборната камера http://zidkam.com/saveti.htm 2мм. не знам дали няма да се сбръчка щом казваш че палиш яко.освен на по големите площи да сложиш някое ребро.
Стара тема, ама някъде някой беше дал линк към нея, та ще се изкажа. То май автора беше дал линка, тъй че вероятно още е актуална.
Разказвал съм го някъде и ще се повторя, но ми е по-лесно, отколкото да го намеря къде беше. По изискване на "специалистите", които бях наел, комина на барбекюто ми беше направен доста по-малък, от първоначалните ми мераци. Единично коминско тяло, вместо двойно (да не влизаме в подробности за точните модели). И се получи баш като на автора. Всъщност доста по-зле, щото при мен барбекюто е затворено от 3 страни. Правих въздухосборник (фуния) и ефекта беше никакъв (на 6-тата снимка се вижда - http://livadeto.com/barbekiuto).
Направих още един комин от ламарина и го лепнах зад "официалния". Естествено за него си пробих друг отвор в горивната камера. И никакви проблеми вече. Зад огнището е пещта, в която се палят по-сериозни огньове, които често се разпалват и с принудителен въздух от компресор, и проблеми с пушеци нямааа...