Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
Прочети внимателно линка,там има съотношения на отвора към сечението и височината на комина,както и ъгъла на димосборната камера http://zidkam.com/saveti.htm 2мм. не знам дали няма да се сбръчка щом казваш че палиш яко.освен на по големите площи да сложиш някое ребро.
bulhomes2 - майстор
Стара тема, ама някъде някой беше дал линк към нея, та ще се изкажа. То май автора беше дал линка, тъй че вероятно още е актуална.
Разказвал съм го някъде и ще се повторя, но ми е по-лесно, отколкото да го намеря къде беше. По изискване на "специалистите", които бях наел, комина на барбекюто ми беше направен доста по-малък, от първоначалните ми мераци. Единично коминско тяло, вместо двойно (да не влизаме в подробности за точните модели). И се получи баш като на автора. Всъщност доста по-зле, щото при мен барбекюто е затворено от 3 страни. Правих въздухосборник (фуния) и ефекта беше никакъв (на 6-тата снимка се вижда - http://livadeto.com/barbekiuto).
Направих още един комин от ламарина и го лепнах зад "официалния". Естествено за него си пробих друг отвор в горивната камера. И никакви проблеми вече. Зад огнището е пещта, в която се палят по-сериозни огньове, които често се разпалват и с принудителен въздух от компресор, и проблеми с пушеци нямааа...
batence81 - специалист
Моля да ми снимаш или нарисуваш къде си направил допълнителния отвор за 2-рия комин, благодаря.
bulhomes2 - майстор
Не мога да го снимам сега, че съм в Карлово през седмицата.
Втория отвор го направих в горната част на задната (вертикална) стена. Мисля, че ти става ясно?
batence81 - специалист
А как си го обясняваш, че се е получила тягата в 2-та комина?
stiv1961 - майстор
Батка, батка, батенце :-D , сто човека ти казват- намали сечението на отвора на ББК-то и дай още малко височина на комина. Свода може да го направиш с шина 40,50х 4 мм като я пъхнеш в страничните зидчета и отгоре запълниш с тухли. Те така
Прикачен файл:
01062013123 (1).jpg
01062013123 (1).jpg (38.88 KиБ) Видяна 3064 пъти
Тъкмо ще стане по- ниско и няма да ти влиза в очите :partyman:
bulhomes2 - майстор
batence81 написа:
А как си го обясняваш, че се е получила тягата в 2-та комина?
Сеченията на светлия отвор на огнището и комина трябва да се отнасят до 7 към 1. При мен с единия комин беше повече, а с двата влиза в това правило. Затова те карат хората да намалиш отвора на огнището - за да го покриеш и ти.
Caxo - специалист
Какво е това 7:1, отношение на какво ?
stiv1961 - майстор
Сечението на отвора на комина трябва да е около 7 пъти по- малко от сечението на отвора на ББК-то. Напр. ако отвора на ББК-то е 600х500 мм, комина трябва да е със сечение 43000 мм2 или 21х20 см.( приблизително) :)
EDI - майстор
Ето от един руски сайт, разни размери.Не е точно барбекю, но върши работа.Не знам дали не съм го качвал.

Прикачен файл

Untitled-1_clip_image002_0040444444444444444.jpg
Untitled-1_clip_image002_0040444444444444444.jpg (13.13 KиБ) Видяна 3008 пъти

Тема "Барбекюто е без достатъчно тяга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: