Работа с гипскартон за напреднали.
Здавейте! Направих си регистацията, за да задам конкретно питане относно третирането на влагоустойчивия картон в мокрите ми помещения. Моите майстори твърдят, че този тип- влагоустойчивия картон не е необходимо да се обработва с нищо, но от прочетеното във форума, разбирам що за майстори са, та:
1) с какво точно се импрегнира зеления картон
2) с какво се попълва, за да е водоотблъскваща фугата, която остава след изрязване на картона и след неговия монтаж между него и арматурата- смесители, колена за гипсокартон, излазите от WC вграденото казанче, вентилатор
3) с какво се шпаклова тавана около и върху металната планка на водопроводното коляно, за да може след това да се нанесе минерална мазилка или латекс и тази планка да не си личи
Сигурен съм, че за всичко това е писано, но от многообразието от отговори във форума чак се обърквам. Та с молба да ме извините, че ви карам да се повтаряте, моля отговорете отново за конкретната ситуация. Благодаря! Снимки:http://picasaweb.google.com/Wsjankata/Remont
tokuro40 - специалист
на първия въпрос би трябвало да ти отговорят от фирмата от която ще купиш картона тъй като има различни импрегнатори,а на втория има влагоустойчива шпакловка, на която си пише че е за мокри помещения и като се разбърка става зелена ,като картона
rockwall - майстор
а на третия ще ти кажа че в моята баня на тавана има необработен обиковен гипскартон от зеления и му няма нищо - за сведение душът ми е на 10 см под тавана и не мисля че може да му е по-влажно

имам само латекс върху гипскартона

виж обаче за фаянс върху гипскартон не знам - но майторите ти могат и да не са зле де = та исках да кажа

Тема "?? за ремонта ми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: