От мобилни телефони до цифрови камери
Joronr - помощник
Пак съм аэ.Иэвинявам се эа неточноста.Эначи аэ имам 7 сегментен дисплеи които е направен да свети по следния начин-Има 1 общ минус и 10 отделни плюса като се подаде ръчно на минуса и 1 от плюсовете ми Светва дадена цифра от 7 сегментния дисплей.Tова нещо го слагам по старите асансиори над вратата на 1 етаж эа да покаэва къде е асансиора--замествам лампичките които горят цесто!Устройството което се мъча да направя е -Погоре описаното да може само да сменя цифрите -ще го изполэвам да го показвам на клиентите ми как ще работи 7 сегментния дисплей над тяхната ас врата-(эа онагледяване)Надявам се сега да сте ме разбрали правилно!
Justy - майстор
Идеята е добра. Как ще свалиш до партера сигнала от етажните изключватели - мисля, че на тях имаше свободен неизползван контакт. Дай малко подробности - схемата може значително да се опрости.
Joronr - помощник
Значи на асансииора нищо не се променя просто се маха старото табло за светлинна сигналиэация което е с лампички на 19 волта и се слага тоэи 7 сегментен дисплеи който аз имам готов.нА МЕН МИ ТРЯБВА (Устройство-симулиращо работа на асансиора),което да покаэвам на клиентите за да видят эа какво става въпрос-какво ще купят ,как ще свети на ас.,как ще иэглежда!
Joronr - помощник
Като иэтърбушиш старото св.табло вътре за всеки етаж има по 1 жица ;;плюс маса - там е променливо напрежение 19 волта!
Justy - майстор
Тези 19 / или колкото са / волта предполагам са променливи. Изправяш ги, слагаш стабилизатор на 5 волта и си готов. Сложи и съпротивление 200 ома на сигнала, който ще отива към дисплея - да ограничава тока. Защо имитацията не я направиш с многопозиционен механичен превключвател - така ще е по нагледно :wink:
ELEMENTAL - специалист
Идеята за превключвателя не е никак лоша.Иначе схемата на бягащата светлина е тествана не веднъж и не мога да се съглася, че ако елементите ти са били здрави не е заработила.Ти с какво напрежение я захранва?
Joronr - помощник
12 волта абе нещо не стана и изпуши малката схема иаз се ядосах и иэхвърлих .
ELEMENTAL - специалист
Да не си я монтирал на обратно интегралата (на корпуса до извод 1 има маркировка)?Пък може и дефектна да е била.
Justy - майстор
Туряй галетния превключвател на входа и не се коси :razz:
Joronr - помощник
Щом не иска никой да се наеме да ми направи електроника накрая ще сложа 1 цк ключе и ще покаэвам 1-2 и толкова;пък като го монтирам на асансиора-ще видят повече!!!Чао эа сега!

Тема "ПОМОЩ ЭА 1 СХЕМА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: