• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
1. Зидарията е в кубици? Редно ли е?
2. Дървената конструкция се смята на м2. Тези 5 м3 какво представляват. Столици, колони, ребра, ламперия или дюшаме за стрехата, летви. Гледайки тази точка мога да ти кажа, че ползват КСС от някой друг проект. При теб сменят цифрите.
3. Обшивката около комините ти е 5м2. или 2 гладки листа с размери 1,25/2.
4. Снегозадържащите куки трябва да са на 2 реда минимум.
2. Керемидите се продават на брой. Липсва обшивката на челната дъска(по наклона). Ако е без нея трябва да има леви и десни керемиди(завършващи).
Прилагам ти една моя бланка, за да си направиш изводи какво да питаш.
Прикачен файл:
df-1.jpg
Прикачен файл:
df-2.jpg
Прикачен файл:
df-3.jpg
Прикачен файл:
df-4.jpg
df-4.jpg (113.68 KиБ) Видяна 4292 пъти
Прикачен файл:
df-5.jpg
muhtarov - специалист
Тези оферти нещо не мога да ги осмисля обаче :?
едно, че не му е мястото тука :?

няма такива цени, по 1лв всичко :?
или просто ги показваш като бланка/структура, опис на СМРта :?
schuldiner - майстор
Често като се колебаеш битумни или керамични керемиди, пропускат летвите (както и скъпите аксесоари), да излезе покривът по-евтин по оферта. Ако сам си го искал с Тондах, значи е случаен пропуск. Нали скарата не е включена в "полагане на керемиди"?
Конструкция се смята в квадратни метри по наклона. Между дървени греди 10х10 и 12х12 има 44% разлика в обема, каквато разлика в труда няма. Не би трябвало да има разлика и при различни височини на подпокривнто - трудът е на база брой манипулации, а този брой е относително еднакъв. По-сложни елементи могат да се договарят по отделно или с коефициент по логиката много труд малко материал. Но пак не на кубик.
Дъсчена обшивка ОСБ... мда, на небрежно копирано прилича, щото е непростима грешка за строител.
muhtarov написа:

Това е просто пример. Може и още по-подробно, но ще стане цял конспект :)
boqnkov - специалист
Ами не съм плащал на никой да ми направи количествено стойностна сметка. Покрива ми е двускатен с 45% наклон. Ската по дължина е около 12м. А ширината на единия скат е около 7м. Другия е малко неправилен (не е разчупен, а поизрязан) (ако ме разбрахте) Колко снегозадържащи куки е хубаво да имам т.е. колко бр. вървят на линеен метър на ред?
stenmark - специалист
Вадим Владимиров написа:
muhtarov написа:

Това е просто пример. Може и още по-подробно, но ще стане цял конспект :)
Е от това какво по подробно?
boqnkov написа:
Ами не съм плащал на никой да ми направи количествено стойностна сметка. Покрива ми е двускатен с 45% наклон. Ската по дължина е около 12м. А ширината на единия скат е около 7м. Другия е малко неправилен (не е разчупен, а поизрязан) (ако ме разбрахте) Колко снегозадържащи куки е хубаво да имам т.е. колко бр. вървят на линеен метър на ред?
Това е схемата на Брамак.
Прикачен файл:
1-1.jpg
И връзка към видео от Брамак по повод снега
http://www.bramacacademia.com/?page=25&clip=203
boqnkov - специалист
Ето малко добавки към списъка с цените:

имот: ..........лв. (не пиша сумата нарочно)
такси при нотариус: 500 лв.
регистрация на нов собственик за имот и скица от агенция по кадастър: 60 лв.
регистрация на нов собственик на имот в текущата община (за данък на имота): 20 лв.
издаване на виза за проектиране за жилищна сграда (нужна за проекта на къщата): 50 лв.
издаване на предварителен договор от т.нар. Енерго (нужен за проекта на къщата): 100 лв.
издаване на предварителен договор от ВиК (нужен за проекта на къщата): 50 лв.
проект на къщата: .......лв. (отново не пиша сумата, защото е много относително).... да речем: 2500 лв.
разглеждане в общината, одобрение на проект и издаване на разрешение за строеж: 350 лв.
такса присъединяване ВиК: 90 лв.
такса СМР ВиК (без материалите): 130 лв.
такса присъединяване EVN ( с реализация табло и електромер пред имота) :700 лв.
заверка на протокол 2 за линия и ниво от общината: 20лв.
Няколко въпроса:
1. Да предвидя ли отдушник в банята (малко вентилаторче) с тръба да речем към Ф100 към таванската плоча при положение, че имам прозорче. Мисълта ми е зимата да не отварям прозореца да влиза студ, а да си ползвам вентилацията и винаги да си има тяга против мухъл в банята.

2. Гледам слагат фибран в подпокривната плоча преди да я налеят. По този начин той остава под плочата? Има ли смисъл да го правя това или на фибрана мястото му е над плочата. По принцип съм любител на външната изолация и за това мисля да е отгоре, но да си питам за всеки случай.

3. Добре ли е да оставя и отвор в плочата над бойлера, ако реша да слагам слънчев колектор?
barborino - специалист
1- да, ф-110
2-най-добре да изолираш плочата и от 2-те страни
3-да- :-D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията: