• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Ако НЯМА вертикална маркировка - колкото и да не ти се вярва, е така...И пак - не е моя или твоя работа да решаваме кое е по-главно, след като други хора са преценили кое е.
Какво да не правя аналогия между Полиция и КАТ? КАТ-аджия не знае как се пише "Хан Кубрат". И тия КАТ-аджии после ми говорите, че трябвало да съблюдават за спазването на правилата, така ли? Това с Лясковец пък - някакъв абсурд.
Това за синя зона звучи така - влизам у вас с кофа с боя и почвам да разчертавам къде като седиш, трябва да ми плащаш за престоя на мене. Защото пътищата, върху които е боята вече сме ги платили. И честно казано, синя зона задръства на много места улиците. Направо цели ленти обособяват за синя зона, а пък от къде ще се минава? Ще се лети?
Такса "смет" пък уж не е за правото да си изхвърляш боклука, а се заплаща за да се извозят и съберат отпадъците.
А относно равнозначните пътища - ако беше сигурно и навсякъде, където няма знаци и маркировка е така, то цитираното по-рано решение нямаше да го има. Там се казва, че двата пътя не са били равнозначни, защото са различна категория. Въобще, цялата тази работа трябва да се изясни, а не някой да свие един знак и после другите да страдат. Винаги съм мислел, че 4 лентов булевард е абсурдно да се приравни на квартална уличка получерен път, полу - застлана с павета и асфалт не пипан откакто е положен.
Специално какво са преценили другите хора не знам, ама като знам какви дебили пишат закони и наредби, какви недомислици има, тежко ни ако чакаме някой друг да реши и прецени. Тия в парламента специално друго освен да си гласуват годишното увеличение на заплатите друго не правят. И аз така искам - хоп, искам повече пари, гласувам си ги сам и после някой да ми ги дава. А всъщност става въпрос за увеличение за сметка данъците, които сме внесли. Извинявам се за последната част на коментара, на политика не искам да го обръщам, просто законотворците са толкова умни, че така и няма дефиниция на "равнозначни пътища".
Svetoslavoff1 написа:
Ами покажи го на gechev да пусне там количката - касичка, че може и да те почерпи
Ъхъ, за да ми прави умишлено ПТП-та и някой път като минавам да ме удари странично ли? :rolleyes:
inspo - майстор
thinkpad написа:
А относно равнозначните пътища - ако беше сигурно и навсякъде, където няма знаци и маркировка е така, то цитираното по-рано решение нямаше да го има. Там се казва, че двата пътя не са били равнозначни, защото са различна категория. Въобще, цялата тази работа трябва да се изясни, а не някой да свие един знак и после другите да страдат.
Въпросното решение го има защото улиците са определени като такива нормативно и е имало знаци, но знаците липсват.

Само ти ли не разбра, че има правилник и там си е описано всичко което трябва да се спазва.
Не е твоя работа да изясняваш кой път какъв е. Има си агенция която се занимава с тази работа и поставя знаци където трябва. Където няма знаци би трябвало да си разбрал какво се прави. Повториха ти го 100 пъти.
kalpev - специалист
inspo, на "дървен философ" и 101 пъти да го повториш, все тая.
Просто егото на thinkpad като всезнаещ и всекомпетентен е толкова голямо, че никога няма да намери малко достойство и чест (ако въобще знае какво означават тези думички) да признае, че не е прав, че е сгрешил. Дори и вътрешно да го знае и осъзнава.
thinkpad, обидно е да изкарваш всички полицаи прости и неграмотни.
Но, thinkpad, недопустимо е така да принизяваш мерзко една трагедия в Лясковец и един отряд без въобще да си имаш представа какво реално се е случило, и как са стояли нещата. Ти, въобще знаеш ли какво е да преодолееш страха да се изправяш пред куршуми и като излизаш всеки ден на работа, да знаеш, че повече може и да не се прибереш при семейството си вечерта? Но как ще знаеш, то отстрани е толкова лесно с нарцисизма ти...
В Лясковец загина човек - приятел, колега, познат, баща, съпруг. Ти малко такт и уважение към паметта нямаш ли? Ти можеш ли да се изправиш очи в очи с децата му и да им кажеш, че татко им е прост, неграмотен и неатлетичен? Или зад монитора е най-лесно и "смело"?
И, thinkpad, в Ласковец се промениха човешки съдби доживот. Но и се роди един герой, който жертва живота си за да спаси този на колегите си. А ти завинаги ще си останеш една дребна душица!
Светла му памет на Емо!

За модераторите - извинявам се за това отлонение, но всяко нещо си има граници, чисто човешки, и е крайно недопустимо да се прекрачват, дори и в името на спора. И още по-крайно недопустимо е да се премълчава това прекрачване, още повече да се подминава!
thinkpad - майстор
kalpev написа:
Просто егото на thinkpad като всезнаещ и всекомпетентен е толкова голямо, че никога няма да намери малко достойство и чест (ако въобще знае какво означават тези думички) да признае, че не е прав, че е сгрешил. Дори и вътрешно да го знае и осъзнава.
Kalpev, абсолютно съм сгрешил. Било е частен случай. Но за мен е грешно всеки да може изневиделица от някъде да изскочи и да те помете. Аз мога да стоя на 20 метра от кръстовището и да чакам някой да мине, с мръсна газ да се блъсна в него. Отменя ли "предимството" задължението на водача да съблюдава пътната ситуация и да се движи по такъв начин, че да не създава предпоставки и условия за ПТП? Не е ли това правило над всички други правила? За мен онзи, който е блъснал автора на темата е също толкова виновен.
Няколко думи за Лясковец - мъртвите герои не живеят, за да разкажат. Предпочитам герои да не се раждат по такъв начин. Има мъртъв човек и някой трябва да понесе отговорността за това, което се случи. Според мен всичко е било зле планирано. Или е нормално по човек да умира при всяка "операция"? Съжалявам иначе за трагедията, за убитият човек - така е.
Специално КАТ-аджиите - толкова много актове нямаше да падат в съда, ако всичко беше грамотно и правилно попълнено. Цялата работа не е да правим актове за норматив, които ако мине номера, ако не мине - да падат в съда. Лично аз съм хващал КАТ-аджия в грешка, да не познава ЗДвП. Кой трябва да познава по-добре ЗДвП?
В заключение - Очевидно имам достойнството да признавам грешките. Но някои хора нямат достойнството просто да ги посочат, без да отправят язвителни нападки с повод и без повод. Извинявам се, ако някой вижда в някое от мненията ми прекрачване на границата, добрият тон и т.н!
inspo написа:
Само ти ли не разбра, че има правилник и там си е описано всичко което трябва да се спазва. Не е твоя работа да изясняваш кой път какъв е. Има си агенция която се занимава с тази работа и поставя знаци където трябва. Където няма знаци би трябвало да си разбрал какво се прави.
Inspro, съгласен съм с теб, но наша работа ли е да съблюдаваме дали някой не прибира знаците, за да пече чушки или да ги продава на вторични суровини? Можем ли да знаем и къде е имало знаци и защо ги няма? Според мен е и важно да се изясни дефиницията за "равнозначни пътища". От къде да знаем как са били определени нормативно улиците?
toni_g79 - специалист
Поизясниха ми се нещата.Значи моето се води път на столична община,другото е ПАРКИНГ.http://wikimapia.org/#lang=en&lat=42.70 ... 4&z=19&m=b. Въпроса е от къде мога да изровя план,т.е до коя институция трябва да се моля ,за да ми даде карта на пътища столична община и схема(карта) на джъмбо плаца?
gechev - специалист
Тони, вместо да дръглиш клавиатурата ОБЖАЛВАЙ. Щом мислиш, че си прав действай. Каквото тук да си приказваме България е правова Държава и може и да спечелиш обжалването. Пред софийския КАТ едни готини моми предлагат листовки " Правна помощ при ПТП". Адвокатите няма да ти извадят душата. За дребни казуси вземат минимум 30 лв. Не е страшно. Страшното е ако ги затрудниш с инат. Тогава ще плащаш яко. Пожелавам ти успех и не ми се навирай от ляво. Хич не обичам лявото. Говоря за Азис. Да не ма баннат пак по политическа линия. Ако обаче ме пресираш и съм десен на пътя не прощавам. :lol: :lol: :lol:
toni_g79 - специалист
Е аз обжалвах ,вчера пратих един ферман.... подготвям се,ако КАТ не ми махнат акта :)За София ,намерих доста подробна карта с класификацията на пътищата,така че силно се съмнявам ВСЯКА една улица без знак да е РАВНОЗНАЧНА на друга такава.Да не говорим що решения на съда изчетох точно за този чл.48.И когато се докаже,че дадена улица е по-нисък клас трябва да чака,дори и да си и дръпнали знака СТОП :yawinkle:
Последна промяна от toni_g79 на ср апр 09, 2014 9:30 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
gechev написа:
Забивам го в отсрещната колона. Много мразя тарикати.
В Русия му викат "автоподстава" и основната причина за да влезе видиорегистратора в автомобилния им живот.
Постъпката ти е равнозначна на на изпреварването и рязкото спиране пред изпреварената кола - нали си прав, той не е спазил дистанцията.....
При маневра трябва да се убедиш, че е безопасна, нищо че си в право.......
Велик Ден идва, лятото също, а със тях и северни комшии, нищо че съм в право, ама ще внимавам на ония кръстовища, дето ги съм постнал по-рано.....
toni_g79 - специалист
jekasus написа:
gechev написа:
Забивам го в отсрещната колона. Много мразя тарикати.
В Русия му викат "автоподстава" и основната причина за да влезе видиорегистратора в автомобилния им живот.
Постъпката ти е равнозначна на на изпреварването и рязкото спиране пред изпреварената кола - нали си прав, той не е спазил дистанцията.....
При маневра трябва да се убедиш, че е безопасна, нищо че си в право.......
Велик Ден идва, лятото също, а със тях и северни комшии, нищо че съм в право, ама ще внимавам на ония кръстовища, дето ги съм постнал по-рано.....
И преди да забие някой,да сe замисли,че в колата може да има и дете(бебе).И тогава не ми се мисли кой закон може да влезе в сила :!:
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Това за синя зона звучи така - влизам у вас с кофа с боя и почвам да разчертавам къде като седиш, трябва да ми плащаш за престоя на мене. Защото пътищата, върху които е боята вече сме ги платили. И честно казано, синя зона задръства на много места улиците. Направо цели ленти обособяват за синя зона, а пък от къде ще се минава? Ще се лети?
Кога, казваш, си СИ КУПИЛ улиците? Нещо нотариален акт да имаш? Защото аз за вкъщи имам.
Улиците са на общината и ти "си купуваш" правото да ги ползваш. На определените ОТ НЕЯ места ще си плащаш и да паркираш. Не съм сигурен, че си ходил на сесия на общинския съвет да им говориш на тъпаните там (щото нали все тъпани коват закони и наредби), че нямат право да чертаят на твоята улица ... И тъй като (поне според мен) улиците са на общината, предполагам само тя има право да издава разрешения за затваряне, за промяна на посока, за слагане на знаци там, за синя зона ... Нямам спомен Портних да ми е звънял да ме пита дали може да ми затвори улицата, Кирчо също, ама той ми нямаше номера.
Ти си признаваш грешките, но само когато някой ти напомни, че можеш да грешиш и да ги признаеш. Иначи си защитаваш правото на запазване на хетеросексуалност в мъжки затвор след присъда за педофилия :wink:
Искрено ти благодаря, че не продължи да коментираш Лясковец. Силно докачлив съм на тема истинска полиция (виждам, че не съм единствен), защото години наред баща ми беше сред тези, които се занимаваха с боклуците и наистина нямаш представа какво е напрежението сред близките.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: