chuklev написа:http://osvetlenieled.com/led-lenti/led- ... duct_id=77Много ми е трудно да повярвам че тази лента ще потребява 7.2 вата на метър, като имам предвид опита ми с две бели ленти с диоди 3528. На едната тока беше около 0.76А, а на другата около 1А - и в двата случая говорим за целите пет метра. Така че преди да слагаш дебели кабели и купуваш 150 ватов траф, първо премери токовете на всяка от твоите ленти поотделно (щото не е задължително да е еднакъв)
или тази но е доста мощна 7,2 w на метър или 172,8 w или трансформатор над 200 w.Другото за което се сещам е с ламелен трансформатор като на изводите на 12 v да сложа мост грец.
Цената също ме същиса - 7.20 лева на метър ??? Всяка от споменатите 5 метрови бели ленти ми излезе около $4.50 с безплатен транспорт. Твойта е влагоустойчива - по моя оценка трябва да е около 2-3 пъти по-скъпа, ама на практика са 6 пъти. Но айде да речем, че ти дреме на шапката ако цената си я калкулираш в твойта услуга или ако клиента вече ги е купил. Обаче за токовете виж.