Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ради Тодоров - специалист
Колко амперчаса му е батерията?
evparts.alle - специалист
Сложих една 10-ка, не съм я засичал колко минавам, но доста въртя.
Чак се изпотих в големия студ и вятър онзи ден. Хе-хе!
Ради Тодоров - специалист
Лорети е като вълшебник с магическа пръчка предишните 10 ah бяха големи топузи тази е смалена и олекотена нали?
ge6aaaa3 - специалист
Сашо/ако така се казваш/, то тази мощност я вади, ама има постоянен поток на въздух около мотора/в самолетчето/...
ESPACE написа:
Да грее, колко да грее. Зависи от това на каква реална мощност ще го експлоатираш и какво му е КПД. Иначе е звяр тоя двигател.
Те тука е ключа от бараката... В моделизма никой не гони КПД... Там се гони кефа. :-D Ако го караш на много лека педавка, така че да се използват едни 300-350W постоянно, да ще живее дълго и щастливо. :)
sasko12345 - специалист
този двигател става за електровелосипед без никъв проблем според мене той има охлаждане самостоятелно даже незнам дали е за самолети или за хеликоптери и е 7кВ
ge6aaaa3 - специалист
sasko12345 написа:
този двигател става за електровелосипед без никъв проблем според мене той има охлаждане самостоятелно даже незнам дали е за самолети или за хеликоптери и е 7кВ
Ок, как кайш...
"Some bad news: the motor was running very hot. After taking it apart one of three bearings was completely stuck. So I bought 3 new (why not change all 3 bearings? They're crap anyway) SKF bearings: €35. That's half the cost of the motor itself"
Това е от темата, която ти сам пусна по-рано като доказателство, че ставало... Някой май не чете на втората страница, ами гледа само хубави картинки...
nikolovvd - майстор
Я каква полезна идея!

Прикачен файл

Веросипед.jpg
Веросипед.jpg (88.37 KиБ) Видяна 2015 пъти
shotik - майстор
Питам знаещите от София -имам един контролер за 24 волта на инвалиден скутер на който моторът е 24 волта 500 вата,вероятно е имало някакъв проблем с контролера и са сложили две релета / контактори / и с бутони се управлява напред и назад,но няма регулиране на оборотите.Така скутера се движи но сега е с малки акумулатори и не мога да определя ,ако са големи ,дали няма да има силно дърпане в момент на потегляне и увеличено разреждане на акумулаторите.

Някой ще ми помогне ли да разберем ,дали е в ред контролера ?

Имах снимка с номера на контролера,но не я намирам ,утре ще направя снимка и ще покажа.
Последна промяна от shotik на пет апр 11, 2014 7:17 am, променено общо 1 път.
evparts.alle - специалист
Какъв е този програматор? Да не искаш да кажеш контролера? Я обясни малко повече?
Има разни варианти за 24 волта..
shotik - майстор
Оправих думите,защо съм ги написал и аз се чудя сега ,вероятно умората от работа и други фактори са спомогнали за това ,за което извинявайте !
Ето какво представлява контролера
Прикачен файл:
CIMG2589.JPG
Прикачен файл:
CIMG2588.JPG
В Гугъл има материали ,но аз не разбирам от електроника и сам не бих се справил .

https://www.google.bg/webhp?tab=ww&ei=8 ... urtis+1225

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: