Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
andonis - напреднал
Имам следния проблем.Помещението ми е 30м2 на 3 метра височина.Искам да си взема климатик за отопление/охлаждане ,но не знам дали да е инверторен или конверторен и какво да търся.Предложиха ми китаиски/не помня марката /конверторен нов за 1050 лева 22-ка/и това не знам какво е/.Казаха че ще топли добре помещението.Даите идеи и помогнете,защото си нямам идея,пик се поохарчих с тези ремонти и не мога да отделя много средства.Благодаря ви предварително.
pavelari - майстор
ОСАКА - и да не е инверторен, че почвяа да духа студено вместо да изключва през зимата
velsi - Почетен майстор
Айде сега Осака... човека пита за климатик!
EDI - майстор
Жилищно ли е помещението.Ако е жилищно, при тези 90 кубика струята на 22-ката ще ти създава дискомфорт, защото скоростта на движението на въздуха ще е много висока.При теб по-добрия вариант е една инверторна машина, но за 1050 лева няма да стане.За тези пари можеш да си купиш само инверторна МИДЕА 12-ца/не се преопоръчва/.Не знам какво е помешението/разположение, изолация и т.н./, но ако смяташ средно по 50-60 вата на кубик ти трябва машина с номинал поне 4,5 киловата.За около 1200 лева без монтажа можеш да си вземеш ХИТАМЧИ Е14Н2.Стабилна машина, топли добре и е тиха.
pavelari - майстор
velsi написа:
Айде сега Осака... човека пита за климатик!
Е.. дай акъл тогава

Тема "моля помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: