• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
VLADO66 - майстор
При кръстовища и пресечки с еднакакъв размер/големина/ на улиците никога не карам смело разчитайки на правилото на десностоящия.Не искам да коментирам другите шофьори,техните съботно-неделни умения и начина по който са си взели тапията.Дето се вика-има един паметник на човек и отдолу има надпис "Той си ползва предимството"
inspo - майстор
За уличките които се редуват забранена с разрешена.

vlado сбъркал си темата viewtopic.php?f=36&t=46620
VLADO66 - майстор
inspo написа:

vlado сбъркал си темата viewtopic.php?f=36&t=46620
Не съм,не съм :)
gogo7777 - майстор
gogo7777 Примера ти е толкова излишен, колкото и безсмислен.
Само се опитвам образно да обясня ситуацията, защо не е излишен знака (нали коментираме Т-образно кръстовище)........нещо не си ме разбрал. Ако имаш в предвид, че има път и на ляво (конкретно за снимката) и за това задължителния знак си е на място....не споря то е ясно.
sfolter - помощник
inspo написа:
Последно пиша по темата.
За уличките които говорите. Това е правилната маркировка:
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=43 ... 3,,0,19.01

https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=43 ... 5,,0,20.26

gogo7777 Примера ти е толкова излишен, колкото и безсмислен.
Пак грешиш, защото знака забранено влизането не е директно срещу теб и е по-трудно да се оглеждам за такива знаци, да спирам и да си отклонявам вниманието, отколкото да виждам по продължението на улицата въпросния знак указващ накъде е позволено движението и да знам, че след 200 метра мога да направя завой.
За случай 1 и 2 понякога нарочно се дава определен път с предимство, защото по него минава линия на градския транспорт или когато има по-главен път и т.н. За всички знаци си има място и те са за улеснение. Единствено проблем ще е, ако знака не съответства на конфигурацията на пътищата или дава грешна информация.
Иначе ти ако искаш дай да махнем всички знаци и ще ги отпечатваме на пътните карти и ще стане задължително да има втори човек навигатор, който да казва на водача къде е регулирано кръстовище, къде не е и т.н...
8180 - майстор
Предполагам, че дискусията тук се възобнови след споделеното от Инспо и мен в Темата за паркинга на Джъмбо.
Тук, макар и опоненти с Инспо, съм НАПЪЛНО съгласен с долното:
inspo написа:
Дали дъвчем снимки или знаци или пък опъваме локуми си е наша работа. А ти вземи научи малко по добре знаците та да не се излагаш следващият път.
При възможно движение напред и надясно знака от сх.2 те ЗАДЪЛЖАВА (не ти указва) да караш само напред и надясно...
Синият знак указва задължително движение направо и надясно, което в с сх.2 от ТЕМАТА тук е единственото възможно.
Моля, не привеждайте СТРАНИЧНИ доводи/хипотези и тук, като пресечката "Стамболийски"/"Борис" - в сх.2 тук НЯМА улица в ляво.

П.П. В другата тема споменах моето отношение - като ПЪРВО, бих ПОВЯРВАЛ на Инспо, преди да опонирам и за мен е ПОЛЕЗЕН съфорумник по въпросите - не ангажирам никого. :partyman:
inspo - майстор
sfolter написа:
Пак грешиш, защото знака забранено влизането не е директно срещу теб и е по-трудно да се оглеждам за такива знаци, да спирам и да си отклонявам вниманието, отколкото да виждам по продължението на улицата въпросния знак указващ накъде е позволено движението и да знам, че след 200 метра мога да направя завой.
....
Цитираш ме, а навярно дори не си погледнал примерите които съм дал в цитираният пост.

8180 :prost:

Аз приключих с тази тема!

Прикачен файл

Untitled133.JPG
Untitled133.JPG (94.15 KиБ) Видяна 1535 пъти
sfolter - помощник
Добре ги погледнах и все още смятам, че знака има смисъл за случаите, когато не е много видно пряката отляво или отдясно се намира. Разбирам обаче, че може и да се спестяват там, където ясно се вижда кръстовището.
alsted - майстор
Струва ми се, че е по темата чуденката ми:
Прикачен файл:
чудна комбинация.jpg
чудна комбинация.jpg (108.7 KиБ) Видяна 1132 пъти
[/url]
Ако се озовете на това място с МПС над 10т на къде ще продължите при следващото кръстовище?
nikolovvd - майстор
Спирам пред знака и чакам да оправят пътя, за да може да носи над 10 тона.
Иначе знака важи до следващото кръстовище и мястото му е там (след кръстовището). Тогава тежкотоварните автомобили щяха да завиват на дясно.
Ама кой ти чете Наредба 18. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Пътни знаци !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: