Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В този сайт няма показани дори и бегло напомнящи на тази стълба.
rendo - специалист
Относно цената...... та Стройкото миналата година разни MDF-и ги даваха от 250 лв на стапало нагоре ....

Тази както е било мрамор или гранит поръчкови чела и стъпала с различни размери ако не изтепат една цена от 1000 на стъпало с конструкцията камъка перапета и работата те па на ,.. :roll:

Като конструкция : възможно ли е това да е някаква отливка о според мен за стоманобетон няма да стане много е тънко просто нито да сложиш арматура нито нищо .... възможно ли е това да е някъвква циментова отливка или пък примерно метална ???? :?

Или просто ни лъже апарта че всичко е толкова тънко и финно
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отливка - възможно е. Даже твърде вероятно.
Грешиш с цената бон за стъпало със всичко. Повече е.
Тани - модератор
n_a написа:
Отливка - възможно е. Даже твърде вероятно.
Грешиш с цената бон за стъпало със всичко. Повече е.
За такава цена и аз ще я направя! :-D Не мисля че е толкова сложно!
rockwall - майстор
не знам за стълбата ама тухлената стена зад нея си я заплювам аз да я направя

:roll:
popoci - специалист
Да може да е отливка. Да речем от епоксидна смола или фиброцимент.
rockwall - майстор
може да се направи с полимербетон - върху желязна конструкция

но пак си пригответе добра сума
Във всяка фирма,която има добър конструктор и за много пари.Ако искаш да си я направиш сам,много търпение,пари,време и даси добър с ръцете.Всички детайли се поръчват в различни фирми и са като единична изработка,а не сериина.Точно това оскъпява продукта.
За да си го направиш сам трябва да си добре подготвен теоретически,има разпределение на стъпалата по спиралата.
Видях,че си от Бургас.Отиди при лодкарите и питай как се правят лодките от фибровлакна(обръща се с дъното нагоре за калъп и се натрупват няколко пласта зебло напоено в епоксидна смола и се оставя да изсъхне.Сваля се от калъпа и започва истинската работа по оформлението).
И последно,ако имаш пари за тази стълба няма да си в този форум.

1.Спиралата може да си я направиш като изрежеш ивици от фазер 20см прихващаш с рапиди и дървени трупчета от вътрешната страна,захващаш за пода и издърпваш до отвора в тавана,започваш да усукваш до получаване на спиралата(по-рано ти обясних че има и изчисляване на стълбището---височина между стъпалата 15-17 см ) и по метода на лодката (зебло+епоксидна смола).Стъпалата на снимката са от ламиниран МДФ за кухненски плотове(никой не си боядисва мрамора с бяла боя отдолу).Спиралите са с размер ширина 20 см и дебелина 5 см.
Успех.
П.П.За да не ти мърда спиралата изправи една ПВЦ тръба ,диаметъра сам си избери ,но не по малък от 120 мм.
karlson - специалист
godo1

И последно,ако имаш пари за тази стълба няма да си в този форум.
Не знаех че форумът е място за бедняци - веднага си събирам багажа и куфарите с пачките и се изнасям. Хайде де !!! Плебейска работа !!! :shock:
:lol: :lol:

Между другото дори и да има пари човек, може да не иска да остави на дизайнери и майстори да мислят вместо него НАЛИ ?

Форумът е доста полезен като идеи и могат да се видят много неща, които иначе могат и да не ви дойдат наум

ЗА НЯКОИ ТОВА Е ХОБИ, за други е от необходимост да се спестят пари, но мисля че няма човек, който да не иска да живее в дом по свой вкус.

Ако беше толкова лесно дизайнерите щяха да правят всичко от пръв път.

А ето че моят вече прави 4ти проект и накрая ще го разкарам в багажника на Ролса до Копитото и ще се хвана сам.

НАПРАВИСАМ

Тема "може ли някой да направи тази стълба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: