• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравей stiv,а какво наложи свалянето на оригиналния карборатор ?С него същия проблем ли имаше ?
По миналата година съседа ми даде една бензинова коса да видя защо не работи .Косата е само с корда от по-малките (тример).Зет му донесъл две от Англия, втора ръка и тази палеше за момент и гаснеше.Карбуратора беше със помпичка,оказа се че от помпичката смуче въздух и гасне.Не намерих оригинална,пробвах със парче от гумена ръкавица но бензина разложи бързо гумата.накрая намерих малко по голяма и я нанизах върху старата стегнах и съседа още работи с нея.Та ме навява на мисълта да не би твоя карбуратор да засмуква отнякъде въздух и затова само да припалва.
stiv1961 - майстор
алцек написа:
Здравей stiv,а какво наложи свалянето на оригиналния карборатор ?С него същия проблем ли имаше ?
Проблема е, че моят приятел ми я подари без карбуратор. Свалил го за профилактика и го забутал някъде, сега не може да го намери :sad:
lov - майстор
И аз така бях луднал заради моя карбуратор. Одраха ме и на цената на едно ново китайче само за пълен комплект мембрани и още ме е яд като се сетя защото в последствие се оказва че излизат от един и същи гараж и струват няколко левчета. И тъй като доста си поиграх докато се науча а и в последствие и с други машинки как се регулира разбрах едно. Имат доста широк диапазон на настройка. Тоест твоята машинка би трябвало да я подкара. Погледни дали точно ти съвпада отвора водещ до мембранката в карбуратора служеща за засмукване на гориво и дали не е запушен че имах и такъв случай. Както и състоянието на клапанчетата вътре защото те са пак гумени и са част от мембраната.
Имам съмнение че точно по тази причина не ти стига гориво а не от ограничение в дебита на карбуратора. За това само припалва и после не им стига горивото.
Пусни си скайпа пратил съм ти всичко което имам за тези карбуратори. Някои неща може и да се повтарят но нямам време да прегледам всичко.
Съжалявам но не мога да ги кача във форума щото някои формати не са разрешени. Ако някой може и има време да ги преформатира ще му ги пратя да ги качи. Но само ако ги закачи тук а не не на друг сървър защото ми е омръзнало да намеря препратка и в последствие да се окаже че там вече няма нищо.
profesionalist_wood - майстор
Странно,клапана от резачката прилича на клапаните на карбуратора на старато ми пежо по размери.... :? В главата ми се върти нещо като идея дали ще стане преправено от автомобил ама рязано и престъргано на фреза....просто за експеримента като в едно предаване на дискавъри от преди години ,,старт от скрапа,,...Не казвам,че може да стане веднага,но аз бих играл да пробвам да стане като франкенщайн :-D
koveslav - майстор
Колега Стив,на клипа който даде,машината ти работи сабилно на ниски обороти,но има проблем с прехода от ниски към високи и не се форсира както трябва.Клипа ти е цяла минута,как падна до пет-шест секунди бе,брат?!Колегата "Пишман майстор" може да се окаже прав,че е излишно голям карба,но обясненията за проблема ти са много различни от това което показваш там!
stiv1961 - майстор
Клипа е от октомври 2012 г., след това пак съм я палил няколко пъти, но с големи мъки работеше 15-20 сек, а сега вече не ще и не ще :sad:
stiv1961 - майстор
Клипа е от октомври 2012 г., след това пак съм я палил няколко пъти, но с големи мъки работеше 15-20 сек, а сега вече не ще и не ще :sad:
lov, благодаря за файловете, свалих ги и сега ги изучавам :supz:
lov - майстор
И утре да докладваш че си нарязал дървата. :supz:
stiv1961 - майстор
Днес реших да се почовъркам пак. Бях сложил една дистанционна втулка от текстолит( вижда се на горните снимки) между карба и цилиндъра. Махнах я и натъкмих карбуратора, пристегнах го и започнаха настройките... между другото не се размина без инциденти, счупих леглото на винта за празен ход :sad: и сега няма регулировка. Според мен е засмуквал въздух от някъде между втулката и карба :? не знам, но сега пали от раз и работи не лошо. Ще трябват по- фини настройки но мисля, че ще върши работа, особено горе на лозето има доста за кастрене а нямам ток там. Благодаря на всички, които ми помогнаха- lov, koveslav, алцек, пишман_майстор и т.н.

lov - майстор
Винтовете не са нещо особено може да се приспособи и друг винт или да се остърже на струг,а и не вярвам да не могат да се намерят. При нас по пазара има един дето продават китайчета отварят сергията със сервизно обслужвана на машините си. Части нови, втора употреба и каквото се сетиш за такива двигателчета включая и маркови машини. И цените народни спрямо това което съм виждал като цена в нета пак за същите.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: