Монтаж, топло и звукоизолации.
velko_sz - помощник
Какво имате предвид под контролиране на влажнистта? Сега в момента само като спим в стаята без да я топлим или сушим дрехи вътре си кондензира и то бая :sad:
8180 - майстор
velko_sz написа:
Какво имате предвид под контролиране на влажнистта? Сега в момента само като спим в стаята без да я топлим или сушим дрехи вътре си кондензира и то бая :sad:
Докато Мици се включи:

Влагата се контролира САМО чрез:
1. Контролиране на източниците на влага.
2. Вентилация/проветряване, осушаване.

Кондензът и мухълът чрез:
1. Контрол на влагата
2. Температурата на т.н. "кондензни" повърхности (основно прозорци и външни стени).

Дори само да спите (без да заспивате бурно :) ) генерирате в тази стая влага. Понеже не отоплявате, сигурно и не проветрявате често.
Понеже не отоплявате и нямате изолация, вероятно стените са доста студени. Прекрасни условия за конденз.
Отделно влажен въздух може да навлиза от другите помещения - при съществени разлики в температурите им - по-интензивно, а също цветя, аквариуми и др.
Споменатият Термошилд (според по-сериозните му реклами) може да покачи температурата на стената с 2-3оС. Обикновено това не е достатъчно. Там уловката е, че след като се "набута" човек с тази инвестиция, започва да спазва препоръките за интензивно проветряване и понякога има ефект.
Takezo Sensey - модератор
това всичко е хубаво но скоро правихме предствнна обшивка с един приятел , пак на северната стена , има вата , картон .......и сега и МУХЪЛ , в горната част на стената , там дето граничи с тавана , тавана е неотопляем......сега какво да махане картоните ли...ако не се лъжа е лепил и 5 мм. стириопорени тапети...
Тани - модератор
takezo написа:
това всичко е хубаво но скоро правихме предствнна обшивка с един приятел , пак на северната стена , има вата , картон .......и сега и МУХЪЛ , в горната част на стената , там дето граничи с тавана , тавана е неотопляем......сега какво да махане картоните ли...ако не се лъжа е лепил и 5 мм. стириопорени тапети...
Прочети внимателно ЦЯЛАТА ТЕМА и ако не разбереш какво сте пропуснали с приятеля ти , моля те попитай за да ти дам готовия отговор! Нарочно те карам сам да го откриеш , защото ще вникнеш в спецификата на проблема и ще имаш решения за повече ситуации!
Тани написа:
takezo написа:
Прочети внимателно ЦЯЛАТА ТЕМА и ако не разбереш какво сте пропуснали с приятеля ти , моля те попитай за да ти дам готовия отговор! Нарочно те карам сам да го откриеш , защото ще вникнеш в спецификата на проблема и ще имаш решения за повече ситуации!
хубаво де . съгласен съм . няма пороизолация ...гешка , ама толкоз предстенни обшивки сме направили без нея и то на бетон , панел.Все пак става дума за къща с тухли при това на 2 етаж.
Тани - модератор
takezo написа:
Тани написа:
takezo написа:
хубаво де . съгласен съм . няма пороизолация ...гешка , ама толкоз предстенни обшивки сме направили без нея и то на бетон , панел.Все пак става дума за къща с тухли при това на 2 етаж.

Изказването ти е като да речем -" аз съм свързал стотици бойлери без да ги занулявам и да им слагам предпазен вентил , ама досега не ми се беше случвало да умира човек заради това ! Това се случва за първи път и се чудя защо?"

Пароизолацията се слага не защото със сигурност ще се появи мухъл, а защото е ВЕРОЯТНО да се появи след като се смени и дограмата или се променят условията на обитаване! Е случая на приятеля ти спада към някоя от вероятностите и проблема нямаше да съществува , ако бяхте дали 5-6 лева за найлон! Точно толкова струва за цяла външна стена! Аз лично никога не го спестявам , все пак не струва милиони , а така съм спокоен , че съм направил всичко , което е зависило от мен! Всеки може да монтира гипскартон, но малко хора го проектират така , че да няма с години пукнатини, петна , мухъл , а да не говорим за това да не личат фугите! Трябва да се мисли за всичко , още преди да се пробие и първия отвор! Точно заради пропуски в технологията хората са толкова негативно настроени към гипскартона! Няма никаква логика най-добрата шумоизолация да се прави от гипскартон и вата , а в същото време хората да си мислят , че стена от гипскартон има по-малка шумоизолация от обикновена стена! То е като при веригата - ако изпусне една брънка и цялата система отива по дяволите!
блг. не че съм го спестил , ама ......е кво толкоз 3 листа са по 10 лв са 30 картоните долу и хайде наново :?
Тани - модератор
Е ти може да си го позволиш - става въпрос за приятел, но при мен нещата са по-различни :) Представи си да се случи на клиент , който е броил хиляди левове (то под 1000 почти няма де :-D ) за гипскартон и вече се е нанесъл със скъпите килими мебели и не на последно място бои - какво правим?

Пък и нямах предвид че си го направил умишлено за да спестите 5 лева! Имах предвид че сте го пренебрегнали като маловажно или просто не сте знаели!Предполагам вече няма да го "спестяваш" :-D

ПП Вижте в какво състояние е ватата отдолу и ако е необходимо сменете я или я подсушете. Може да се наложи да оставите и стената отворена за да се подсуши и тя известно време!
Тани написа:
Е ти може да си го позволиш - става въпрос за приятел, но при мен нещата са по-различни :) Представи си да се случи на клиент , който е броил хиляди левове (то под 1000 почти няма де :-D ) за гипскартон и вече се е нанесъл със скъпите килими мебели и не на последно място бои - какво правим?

Пък и нямах предвид че си го направил умишлено за да спестите 5 лева! Имах предвид че сте го пренебрегнали като маловажно или просто не сте знаели!Предполагам вече няма да го "спестяваш" :-D

ПП Вижте в какво състояние е ватата отдолу и ако е необходимо сменете я или я подсушете. Може да се наложи да оставите и стената отворена за да се подсуши и тя известно време!
по скоро , май ще се наложи а се махат стереопорените тапети , и онова гадно лепило което е като гума под тях :wuah:
$64EN - специалист
браво тани , мойте адмирации . =D> :prayer: . много важна тема според мен !

Тема "Мухъл по стената" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: