От мобилни телефони до цифрови камери
alantion - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ,

Възможно ли е да се направи устройство което да намаля високото ниво на звука на телевизора тогава,когато се излъчват реклами?
По принцип може да се направи регулатор който да ограничава нивото на звука до определено , но вграждането му в ТВ-то ще изисква познания и време. Другото е да се направиш външно озвучаване с колони и пак ограничение.
Има ТВ-та които имат вградени такива, май по-добре да смениш апарата :wink:
Тани - модератор
На Диема фемили просто са уникални! Най редовно ме будят , докато жената си гледа сапунките ( обикновено и нея я будят де :-D :-D :-D )
Justy - майстор
Като няма кой да попита какво прави оня серСЕМ :x А, за канал 1 е ясно - там се води война между студия и Безлентовата технология - май искат да я ритнат. Ама всичко е на гърба ни :evil:
krasiorocknroll - специалист
Нарича се компресор-лимитер,но съм ги виждал само в студиата и по големите концерти.Има и такива като амплитудния ограничител,но в телевизорите ги няма :sad:
ELEMENTAL - специалист
Иде ми на акъла за ограничител с 1 ОУ и с 2 диода, ама тогава един звук ще станее :lol: :lцl:
Justy - майстор
krasiorocknroll написа:
Нарича се компресор-лимитер,но съм ги виждал само в студиата и по големите концерти.Има и такива като амплитудния ограничител,но в телевизорите ги няма :sad:
Прав си, Краси, във всяко студио го има, паричките пречат да се използва.
ELEMENTAL - специалист
Тъй де, идеята е да се сложи в ТВ приемник все пак :-D .Утопична идея, ама все пак да не разваляме илюзията на автора на темата.
krasiorocknroll - специалист
Респром имаха схема на амплитуден ограничител,но ще ми е нужно време да я намеря :sad:
Justy - майстор
Би трябвало да е по лесно някои да си гледат работата. Ама не и у нас :evil:

Тема "RQ РЕГУЛАТОР НИВОТО НА ЗВУКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: