Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Kondor1 - специалист
Ако нямаш праг почти гарантирано ще ти се наводнява сухата част - освен ако не ползваш душа със съвсем "икономична" струя. Лентовите сифони са дълбоки и имат доста по-голяма вместимост от другите, но тоя обем като се напълни с вода нещата стават все едно е малък обикновен сифон. Трябва да имаш някакъв праг поне 2-3см и отделно гумено уплътнение под вратата. Относно визуалното разделяне - ако сложиш специален праг мисля, че по-малко ще се усеща разделяне. Нещо от сорта:

http://www.keranova.org/img/upl/L%2002.JPG

Бойлер над WC аз не бих сложил поради чисто психологически причини. Не бих искал нещо да виси над главата ми на място, където се стои доста често. Но и разкарване на тръбите от другата страна през вратата не е много добра перспектива.
prascho - майстор
Не виждам "психологически" проблем при бойлер над кенефа. При мен това бе единствената алтернатива. По-добре в тоалетната на сухо отколкото в банята да не мога да се завъртя.

viewtopic.php?f=4&t=37688&p=595499#p595499

Човек, това все пак е само един кенеф.... "чета и не вярвам на ушите си". Мислиш, да пръснеш толкова пари, колкото ми е бюджената за кухня и спалня :). Повече от 3к за една баня /плочки, масторлък и обзавеждане/ не си заслужава.
Kondor1 - специалист
prascho написа:
Не виждам "психологически" проблем при бойлер над кенефа. При мен това бе единствената алтернатива. По-добре в тоалетната на сухо отколкото в банята да не мога да се завъртя.

viewtopic.php?f=4&t=37688&p=595499#p595499

Човек, това все пак е само един кенеф.... "чета и не вярвам на ушите си". Мислиш, да пръснеш толкова пари, колкото ми е бюджената за кухня и спалня :). Повече от 3к за една баня /плочки, масторлък и обзавеждане/ не си заслужава.
За бойлера съм съгласен във варианта, който показваш. Аз си представях нещо висящо по-директно над главата и по-нависоко. Обаче относно "повече от 3к за една баня" не мога да се съглася. Ти явно не разбираш, че всичко е относително. За теб 3000 са недопустимо голям разход, за други и 15000 не са кой знае колко. При мен например банята доста задмина 3-те хиляди. Един обикновен параван примерно е 600-700лв. Мивка с шкаф над 400 без да броим крана. За работа над 1000лв. Как да се събере в 3000 не виждам. Естествено можех и в 2000лв да вкарам всичко, но по същата логика ти можеш да се придвиждаш и с Москвич, нали? Един майстор искаше 3500лв само за работа - без материали. Друг по-скромно - 2000, но за ВиК трябваше да се плаща на друг. Така че само работа + плочки могат да надминат 3-те хил. които споменаваш. Естествено всичко зависи и от квадратурата, но общият бюджет е доста разтегливо понятие.
prascho - майстор
Утре ще направя една сметка колко ми излезна :). Все пак говоря за практичност и влагане на повечко средства в надежна техника, без да пада драстично качеството. Средна хубост колеги. Не съм взел кенефа за 50 лв от 'Баумакс' все пак :-D .

Пример: Линейният сифон завършва с тръба ф50. За какъв по-голям дебит и възможности говорим пред стандартен сифон на Виега/ Пласт бърно за 50-60лв :? Не виждам особен смисъл и от шкаф под мивка. В пъти по-полезен и функционален е горен шкаф.

В 3к не включвам ВИК и монтажа на обзавеждането.
Kondor1 - специалист
Аа, шкафът под мивката е много функционален. Прибират се една камара дреболии. Отделно, че се закрива и тръбата на сифона. Въобще не съжалявам за наличието му. По-скоро съжалявам, че не дадох 200лв отгоре да взема мивка с шкаф на Видима. Видяха ми се абсурдно скъпи и си мислех на порцелана какво толкова може да е по-добро или лошо. Оказа се че може - леко крива отливка. Не се забелязва при оглед в магазина, но после се вижда. Доста по-късно видях пластмасови мивки в Икеа - струват ми се добър вариант. По-лека от керамиката, идеална форма. М/у другото в шкафа под мивката можеше да се скрие и водомерът, но се сетих много късно. А и не беше купен още конкретният шкаф за да се премери точна позиция.

За сифоните е вярно, че тръбата като е тънка не може да прави чудеса. Ако има някой с извод като за WC тръба...
prascho - майстор
Пласмасова мивка не е вариант поне за мен - нестандартни хубави форми, но ....лесно се надраскват и пожълтява. Порцелан е най-добре. Ако е направено всичко добре под мивката няма какво да се крие..По-лесно се поддържа без мебел.

П.П. При избор на мивки ми направи впечатление, че фаянса на 'Фаянс' е по-бял от този на 'Видима'. Последният леко сивее. Всъщност 'Фаянс' е 'Рока България' и не те товарят с 50% за реклама на името. Заводът си е все в Каспичан :).
Yan4o - напреднал
Аз за санитарната керамика точно на Фаянс съм се спрял (серия Хепибат). Мисля, че са им достатъчно качествени нещата, на поносима цена. Все пак са под шапката на Рока...
А относно шкафовете - а бе големи цени обаждат (поне тези, които ми хващат окото) и засега си пасувам.
Kondor1 - специалист
Ако под поддръжка разбираш миене на пода - има висящи шкафове без крака. Важното да е PVC, а не дърво, за да няма проблем с мокрене - оттам идва и по-високата цена.
Yan4o - напреднал
Определено и за мен висящия шкаф е най-добре.
Обаче от кога ПВЦ-то стана толкова скъп материал, бе - 400 лв за едно шкафче с 2 вратички !?! :shock:
prascho - майстор
Аз си сложих 'HappyBath'. Нямам забележки. Все пак сносна мивка на 50 см за 50 лв..

За шкафчета аз се насочих към 'Триано'. Комплект с мивка и горен може да се върже 500лв. Гледай ако е с долен шкаф мивката да не е малка - например Корона на 50 см. Погледни модел 'Елвира' - 480 лв комплект. С долен конзолен шкаф е. ПВЦ-то е 12 мм.

Тема "Преустройство на банята - идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: