От мобилни телефони до цифрови камери
miroton - майстор
Купих си батерия 18650 LI-Ion 3.7V 4.2A но с това зарядно зареждането ще бъде много дълго.
Как да вдигна зарядния ток.

Прикачен файл

nimhliion.jpg
nimhliion.jpg (81.35 KиБ) Видяна 4108 пъти
shadow__01 - майстор
Това "4.2A" сигурно трябва да е "4.2Ah"?
Най-просто и НЕавтоматично е с един адаптер даващ 5V изправено и през един резистор 2 Ома на 0,5-1 ват последователна на плюса.
Зареждането е ясно. + към +, - към -.
miroton - майстор
Най-просто и НЕавтоматично е с един адаптер даващ 5V изправено и през един резистор 2 Ома на 0,5-1 ват последователна на плюса.
Зареждането е ясно. + към +, - към -.[/quote]
А кат гръмне и се запали батерията ко права?
Оловните така ги зареждам.
А дали има електроника в батерията?
lov - майстор
Не знам защо си мислиш че тези батерии са 4200 mА/h Имай в предвид, че дори китайските ватове не са като нашите :lol: и реално на батерия над 2400 mА/h аз не съм попадал.
Вярвам на зарядното какво е вкарало а не на надписа. Иначе съм виждал написано и 6000 на тях и колкото да е интересно само на претегляне на ръка се оказва че са и доста по леки. :?
miroton - майстор
lov написа:
Не знам защо си мислиш че тези батерии са 4200 mА/h Имай в предвид, че дори китайските ватове не са като нашите :lol: и реално на батерия над 2400 mА/h аз не съм попадал.
Вярвам на зарядното какво е вкарало а не на надписа. Иначе съм виждал написано и 6000 на тях и колкото да е интересно само на претегляне на ръка се оказва че са и доста по леки. :?
Е китаиците са объркали (разменили)2 и 4 :lol:
За първи път се разпрявам с такива батерии.
thinkpad - майстор
miroton написа:
А кат гръмне и се запали батерията ко права?
Имах едно фенерче, което се зареждаше в контакта и беше с някакъв акумулатор вътре. Скапа се, сложих му Li-Ion батерия и го зареждам с един адаптер на 4.5V(едно зарядно от телефон). Като усетя да се затопли - готово е. За 3 години не ми е гръмнала батерията.
hidrazin - майстор
Литиева батерия за оптимисти
И още малко - тестове на различни модели като твоята и от различни производители.
http://lygte-info.dk/info/Batteries18650-2011%20UK.html

Изображение

ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ПОПАДНЕТЕ НА НЕЩО ТАКОВА !!!

Изображение

Тук има още малко тестове за батерии 18650. Част от тях при заявен капацитет 2500-3500 mAh не достигат и 1000 mAh. Има и линкове към продавачите на ментетата.
https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html

:partyman:
pansim - майстор
Много показателно! Благодаря за линковете на Хидразин
Както повечето китайски стоки...не ме учудва вече нищо докарано от там. Ама ние си имаме една такава нагласа, че ще ударим "кьоравото" и не само с батериите... :partyman:

Тема "Зарядно за LI-Ion" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: