Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vache - специалист
emo_peev написа:
Нещо да попитам VACHE, каква марка Ви е камината, от която не сте доволни?
Камината е на Складова техника - Горна Оряховица. НО... ние не сме недоволни от камината. Тя си е добра. Просто при нас има проблем с времето, в което топлим и ни излиза безбожно скъпо на дърва. Когато я купихме поне дървата бяха на сметка. Сега не са и няма къде да държим 18-20 кубика. Иначе към камината като такава нямам никакви забележки :)
Lestat - напреднал
Колежке щом нямата възможност ( време ) да поттдържате камнита или котела моя съвет е да си потърсиш нещо с бункер както казах- пълниш бункера до капата задаваш 23 градуса да потдържа в стаята и си свиркаш .... Въпроса е какъв котел ще трябва, Карборобота е хубав, ама проблема му ,че най - малкия е 40 киловата , поинтересувай се за такъв Котел ( автоматизиран ), само че да е по слабичък !!! Един колега на баща ми си отоплява къща в село Боснек ( Пернишко ) с такъв котел и казва че е адски доволен - с бункер с шнекове, с автоматично подаване на горивото и сички екстри !!! Тва е за мене истината , само пепелта чистиш и слагаш в Бункера !!! Няма да отвараш вратички да слагаш, няма да се чадиш , поне тва е моето мнение и аз такъв ще си търся за къщата
vache - специалист
Lestat, това бих направила ако съм в къща.. да, ама не.. в апартамент съм и котела ще е в коридора. Няма как да е толкова голям. Това става прекалено вече.. :-D :-D
Аз мисля или поне се надявам да процедирам по следния начин. Като се прибера около 17:00 да паля котела с горно горене. Надявам се да издържа по около 8 часа, въпреки, че чувах и четох дори за 12... после ще поддържам през нощта Т 60 градуса. През деня ако не е студено много няма да го паля. Само в най-судените дни когато не може да навакса ще палим и през деня да потопли 4-6 часа. Това мисля да ни е достатъчно, но ще видим реално дали ще се получи.

И ще се молим София-газ да огрее забравения ни кварталец не след 2017 г., а по-рано... :)

Тема "Кой котел да предпочета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: