• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Може ли някой да ми каже с какво да залепя стериопор върху дървена стена и то боядисана и за жалост боята от времето се е напукала и се лющи :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Теракол ама не за лепило, а за уплътнение. Прикови го с гвоздеи - подложи някакви шайби. Съобрази ги с желаната горна повърност. Ще го шпакловаш ли? Зад мебел ли ще бъде?
housedoktor - майстор
Ще ти кажа аз как го направих преди 2 години и нямам никакви проблеми досега.Наковаваш ПВЦ мрежа на дървото,после лепиш еластично лепило.след това купуваш пирон-дюбели за изолация ,режеш им само периферията и го завинтваш с подходящ винт към дървото по начина по който се прави нормална изолация.После мрежа мазилка и това е...Успех
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Предварително накована армировка! Yeaah! Да!
мале как не се сетих благодаря ви много , че и какви бързи отговори :gott:
avitor - специалист
Здравейте на всички. За пръв път си позволявам да Ви безпокоя макар че отдавна съм почитател на форумите Ви и компетентните отговори .И аз имам проблем с изолация от стиропор върху шперплат, боядисан и за жалост боята от времето се е напукала и се лющи :) . Въпросът ми е можели да използвам 2 см стиропор при положение, че не търся топлоизолация а само влаго изолация от дъждове и т.н. Също така не разбрах каква е тази ПВЦ мрежа и еластично лепило. Ако може някой по-подробно да опише технологичния ред и използваните материали. Също така да попитам уместно ли е да ползвам лепило за стиропор върху шперплат и мога ли да го избегна. След стиропора вече ще слагам мрежа, ще шпакловам колкото може и т.н. Благодаря предварително.
Последна промяна от avitor на съб сеп 06, 2008 9:49 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стиропор не е влагоизолация, та мисля, че въпросът ти отпада.
avitor - специалист
По добре ще е от олющен шперплат според мен. И какви проблеми може да възникнат след време. Става въпрос за търговско помещение, което трябва да има някакъв външен вид. Благодаря за бързия отговор.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Странни хора сте :-D . Кажи какво търсиш като ефект, тука има разбиращи, да предложат добри решения. Това което си намислил просто не си струва ни парите ни труда.
avitor - специалист
Като ефект търся добър външен вид и да спре да ме се лющи и подпухва шперплата. За най-малко пари.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на стириопор върху дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: