От мобилни телефони до цифрови камери
razli4en73 - специалист
Здравейте.Снощи направих една беля с новия мултицет,който купих преди седмица.Мерих ток на AC и когато премествах селекторния ключ към по малка величина/с ръчни обхвати е/за секунда,неволно засякох обхвата за капацитет който е до амперите както беше под напрежение и мултимерчето изключи.Замерих предпазителя,здрав е,но уредчето не дава никакви признаци за живот.Реших да не го отварям понеже е в гаранция и днес да го закарам в сервиза,но понеже искам да съм подготвен и за това питам по знаещите какви варианти има за повредата.
Иначе машинката е Mastech MS8265 4 1/2 разряда
pansim - майстор
Е, вече нямаш уред...дано не те отсвирят и в сервиза...
Че това не е повреда която ще ти признаят за гаранционна
razli4en73 - специалист
е какво, да го прежалвам,нямали варианти за оправяне
DMN - майстор
Освен да се правиш на ударен и да не казваш как точно си го повредил, щото вината е твоя. Подобни грешки често могат да се случат и трябва много да се внимава, но за съжаление това става след като повредиш един-два...
И аз бях скапал едни апмерклещи от същата марка. Мерих напрежението на един инвертор, но един не добре запоен кондензатор на инвертора прицърка и уредчето умря - смениха ми го все пак.
razli4en73 - специалист
то,че вината е моя е ясно и не вярвам да не разберат като го отворят,но въпросът е дали ще го оправят и ще си струва ли.Надявам се все пак да има някаква защита която да е прекъснала и да се размина по леко,но....
DMN - майстор
Носиш го в сервиза и каквото сабя покаже. Такива защити в мултицета ти дето прекъсват освен стопяемия предпазител, който казваш, че е здрав - няма. Щом не си чул "бум" и усетил мирис на пушек, едва ли нещо ще се види като го отворят. Ето аз моя го бях отворил след повредата:
Прикачен файл:
P1110446.jpg
Нищо не се вижда, то ако така се виждаха повредите...Пък и ремонта на подобни уреди не е лесен(дори на някои невъзможен) и често не си струва. Успех, дано ти го сменят.
thinkpad - майстор
За съжаление при подобни инциденти мултимера е направо за отписване.
razli4en73 - специалист
направо ме отчаяхте...,че не и от най ефтините
thinkpad - майстор
razli4en73 написа:
направо ме отчаяхте...,че не и от най ефтините
Не знаем какво точно му е. Може и да има шанс за поправка. Но никога не се сменят обхвати на уреда, докато същият е включен към работеща електрическа верига.
razli4en73 - специалист
Занесох го в магазина,от там ще го пращат в сервиза и ще чакам резултат поне след десетина дена.

Тема "Проблем с мултимер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: