• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kalin72 - майстор
Здравейте,
Имам кладенец на около 3 метра от къщата, и при дългодневни валежи както сега, се получава ето това:

Изображение

https://www.dropbox.com/s/xqjebfqbt283o ... .30.58.jpg

Кладенеца е препълнен, на 10 см над нивото на плочките е :)

Няма слягане на къщата, питането ми е как мога да избегна това събиране на вода?
Последна промяна от kalin72 на съб апр 19, 2014 12:55 pm, променено общо 2 пъти.
kalin72 - майстор
Ясно за помпата, и аз си го мислех, да е нещо като аварийна, защото сега имам хидрофор, но не мисля, че ще се справи :)
Питането ми е основно за мястото, където се събира/извира вода. Има ли начин, освен бетониране, ама незнам доколко и дали ше има положителен ефект? Или просто да го повдигна още 15 см, примерно до ръба на бордюра? Под плочките има дренаж от камънак, правен е някога преди години.
lov - майстор
Вземи си оправи първо заглавието, че темата се е запътила към бисерите.
И тогава се надявай на смислени отговори.
angel_ov - специалист
Хидрофора е друга бира. Слагаш такава на кавото ниво искаш да ти подържа водата кладенеца и тя сама си тръгва и спира.
VLADO66 - майстор
Ако има наклон на мястото,може да се направи преливник/тръба/ в кладенеца на нивото на основите.
kalin72 - майстор
Смислените отговори идват след като се прочете същността на темата :)
Инак благодаря за идеята за дренажна помпа :)
Последна промяна от kalin72 на съб апр 19, 2014 12:56 pm, променено общо 1 път.
miroton - майстор
Да не си в наи ниската част на селото.
kalin72 - майстор
Не, не е най-ниската част, но мястото е бившо блато. Вода се събира само и единствено около кладенеца, на показаното място, по двора никъде няма локви.
От кладенеца излиза тръба на нивото на терена, която мисля, че е част от дренажната система на къщата. Посоката й е от къщата към кладенеца, явно когато вали дъжд да се оттича към кладенеца, обаче в случая е обратната посока :)
lov - майстор
Добре де тая Къша в заглавието не те ли дразни.
А моето лично мнение без да си дал допълнителни пояснение къде се намира къщата и дали има друга възможност да се отведе водата че само е електрическа помпа трудно ще надделееш. То не че не е възможно но си е финансово необосновано. Не е ли възможно с тръба да отведеш водата извън имота в по ниските. Едно копане и тръба е по евтино.
  • 1
  • 2

Тема "КъЩа и кладенец - преливане на вода, какво да се направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: