• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
купих си гореспоменатата бормашина на разпродажба, като човекът, който я продаваше каза, че работи, само трябва да се заредят батериите( с две батерии е). Като ги заредих, и опитах първо с едната, после с другата батерия- нищо, бормашината не работи! Поразгледах, и видях че контактите( металните пластини, които правят контакт с батерията) в бормашината са окислени( само единия всъщност). Позачистиш го с фина пила, и като поставих едната батерия, дрелката заработи. С другата батерия обаче не иска. Като ги поставя в зарядното и двете зареждат нормално и горе-долу за времето дадено в упътването, което намерих онлайн. Батериите са идентични, и двете са оригинални на марката Бош. Ще се радвам, ако някой може да помогне, защото наистина не знам на какво се дължи проблемът, тъй като батерията се зарежда нормално, но веднъж поставена в дрелката, не работи.
shadow__01 - майстор
Защо мислиш се продава машинката? Защото е много хубава и батериите са в перфектно състояние ли?
Може да смениш елементите вътре, но ако са по 2AH ще дойде скъпо.
miroton - майстор
shadow__01 написа:
Защо мислиш се продава машинката? Защото е много хубава и батериите са в перфектно състояние ли?
Може да смениш елементите вътре, но ако са по 2AH ще дойде скъпо.
Нали знаеш че все удраме кьоровото :lol:
hidrazin - майстор
За едната батерия само елементите излизат между 30 и 55 лева в зависимост какви ще сложиш.
http://elimex.bg/category/441/akumulato ... ialni.html
Ако си дал повече от 30 лева си се прекарал.
:partyman:
miroton - майстор
[quote="hidrazin"]За едната батерия само елементите излизат между 30 и 55 лева в зависимост какви ще сложиш.
http://elimex.bg/category/441/akumulato ... ialni.html

Преди да си купиш нови батерии прочети това viewtopic.php?f=41&t=46702
shadow__01 - майстор
В Конрад са по 4 лева едната http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8593 (ако са такъв размер).
8*4=32 лева само за едната батерия.
miroton - майстор
Цена с ДДС: 3.96 лв.
Не е в наличност

Точно от тая фирма сме чакали говорители по година и половина и накрая нямаше пак.
Така че с батериите може да стане същото.
shadow__01 - майстор
miroton написа:
Цена с ДДС: 3.96 лв.
Не е в наличност
Точно от тая фирма сме чакали говорители по година и половина и накрая нямаше пак.
Така че с батериите може да стане същото.
Няма как да сме сигурни, че проблема е точно в елементите на батерията, но ако е изобщо няма да се зарежда.
Последно купувах от Конрад елементи 1.5AH за една 14.4V батерия. Бях питал предварително кога ще има доставка. С отстъпката излязоха около 28 лева. Всичко е до питане в магазина. В сайта може да се види единствено дали изобщо продават "нещото".
  • 1
  • 2

Тема "Странен проблем с бормашина Bosch GSR 9.6V VES-2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: