• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
tanosliven - специалист
EDI написа:
Чудех се къде да го сложа това, и реших, че е подходящо тук.Ето винтоверт Bosch GSR 10,8-2-LI Professional , С ДВЕ 4 АМПЕРОВИ батерии, цената е 349 лева - http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=19155 .Промоцията е до 11.04.2014 г.Заслужава си отвсякъде.Само батериите струват сигурно над 600 лева, като знам колко струват 4 амперовите на другите производители.
Аз ги огледах всички 10.8 волтови и най ми пасна девалта 1.2 ампера и засега съм много доволен с две батерии 50-60м2 гипсокартон таван и зарежда за около половин час.Невиждам смисъл от 4 амперовите,аз ще си взема още две батерии за по 27Е едната ей така за да има :-D
Моля за мнение кой от следните винтоверти да избера. Ще се използва непрофесионално за сглобяване на мебели и друга любителска работа.

Makita DF330DWE
http://tomika.bg/index.php/detail/view/350

и

Metabo Power maxx 12 basic
http://www.hhhservice.com/magazin/mashi ... sic-metabo
Chefo77 - майстор
ivo2s написа:
Моля за мнение ...
Аз бих избрал Макитата. Трябва ли да се обоснова? :)
qkimov - помощник
Аз пилзвам Макитата от около година и половина и мога да кажа само хубави неща.
Ползвам я професионално за сглобяване и монтаж на мебели.
Имало е и моменти на извръщения от моя страна, като съм слагал корона Ф62 за контакти на кухненски гръб.
Единствения недостатък (според мен) е ниския ампераж на батерията, понеже съм свикнал с издражливоста на 3Ач батерия на фесто-то, но те са и в съвсем различни категории.

Успех с избора!
estorm - специалист
За непрофесионална любителска работа 18 волта са за предпочитане. Иначе да взимай Макитата.
Макар, че правилното решение е ето това:
http://www.ebay.co.uk/itm/Makita-LCT204 ... 230a58c914
fox_vt - майстор
Всъщност метабото е с по добра батерия по голям въртящ момент по леко е по евтино то май като изключим името на макитата други + няма :lol:
Kumay - майстор
fox_vt написа:
...то май като изключим името на Макитата други + няма :lol:
Има, има! :wink:
Две години гаранция за батериите! И възможност да си добавиш други машинки, които са без батерии и зарядно и да стане комплект! Като например ножовка, ъглова бормашина, зеге, циркуляр...
Brocko - напреднал
Аз ползвам Метабо-то от около 2г и половина за какво ли не(за монтаж при сухо строителсво,разпробиване на дърво,навиване на видий и т.н.Здрава и надеждна машинка е.Патронника се сваля и става още по компактен за работа в тесни пространства.Също има машинки от тази серия които може да си закупиш отделно като.. радио,фенер,ножовка,зеге.Мисля обаче,че са доста по-скъпи от тези на Макита.Когато аз го купувах, този на Макита беше с 70-80лв по-скъп и това ме възпря.Но сега като пристрастен фен на тази марка моят съвет е ---->Go for Makita !!!
idunno - специалист
Аз имам Метабото заедно с ножовка, гаранцията на малките батерии е 6 месеца, но те не са скъпи,гаранцията на батериите на другата ми машина е три години, но те са все пак 5,2 ампера и са си скъпи.
От ползваните досега марки- Хилти, Макита и Хитачи, най- добри са батериите на Хилтитито след това на Макита и накрая е Хитачи, като под най-добри имам предвид най дълго време са изкарали преди да се скапят.
Сега съм сменил(поради различни причини) всички тези марки с Метабо и ще видим. Този модел, който го имам- Metabo BS 18 BL LTX Quick, направо е уникален.
fox_vt - майстор
Kumay написа:
fox_vt написа:
...то май като изключим името на Макитата други + няма :lol:
Има, има! :wink:
Две години гаранция за батериите! И възможност да си добавиш други машинки, които са без батерии и зарядно и да стане комплект! Като например ножовка, ъглова бормашина, зеге, циркуляр...

Това е интересно да можеш да си купиш машина без батерия :? Предполагам че пак си има гаранция за машината.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: