fox_vt написа:Това е интересно да можеш да си купиш машина без батерияИмат гаранция, разбира се! Както имат гаранция и батериите, които се продават отделно!Предполагам че пак си има гаранция за машината.

fox_vt написа:Това е интересно да можеш да си купиш машина без батерияИмат гаранция, разбира се! Както имат гаранция и батериите, които се продават отделно!Предполагам че пак си има гаранция за машината.
fox_vt написа: но една литиева батерия нормалния и живот е към 2 години.И тук е тънката част гаранцията какво покрива внезапно умиране на батерията или немощ при работа.Щото ако се ползва професионално този профи инструмент то батерията ще умре доста по бързоПовечко, повечко време издържат
fox_vt написа:То до пълно скапване може и повече да издържатИмам 18V 3Ah литиеви батерии на макита, които са на 6 години и вече карат седма, вярно е че ги ползвам като помощни на комбиниран винтоверт, но все още ми вършат работа. Иначе ги смених на 3 години, като вече е време да за трета смяна и съм решил да купувам направо нов импакт драйвер вместо само батерии.хватката е кога идва момента в който знаеш че батерията ти е заредена но нз дали ще издържи докрай
И все пак който се занимава професионално с работа със такива машини с литиеви батерии да каже на колко време ги сменя и при каква работа,че то от телефон до винтоверт има разлика
idunno написа:към колегата Кумай- 14,4 волтова батеrия на Макита 3 амперчаса NiMH- 300 лева,ако не вярваш погледни си ценовите листи, е няма как да повторя да купя тази марка,купуваш скъпо и после като дойде време да подмениш батериите пак скъпо, то и затова вече всичката има стока вече е китайска.Имам инструмент на bosch, dewalt, makita и festool и съм доволен от всички марки, но да наричаш батериите и винтовертите на макита боклуци говори единствено за невежество и/или липса на опит с висок клас техни винтоверти/импакт драйвери.
Всеки знае, кога батерията е заминала- машината не ти върши работа и не говоря за евтини лидълски боклуци, а за професионална техника.
Никой не сменя батериите, а елементите в тях или направо марката,като мен, само акумулаторния перфоратор ще си остане Хилти.
И големите опити на Mакита да конкурират Девалт в Щатите ги доведоха до това, да не може човек да ги свърже с някакъв пределен бранш.Примерно:
1.Дърводелство- Фестуул.
2.Строителство - Хилти.
3.Металообработване- Файн и Метабо.
Опитите да си навсякаде като ДеВалт и Бош сега ги докара до това, че не се знае какви са.Само,че Девалт си върнаха част от производството от Китай.Дали е същото с макита?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: