• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
fox_vt написа:
Това е интересно да можеш да си купиш машина без батерия :? Предполагам че пак си има гаранция за машината.
Имат гаранция, разбира се! Както имат гаранция и батериите, които се продават отделно! :wink:
idunno - специалист
хайде, колега Kumay колко струва Nimh батерия, която е 18 волтова и е 3 амперчаса, както се учуди колежката ти, 300 лева трудно оправдават и Макита като и гаранцията й.
Kumay - майстор
idunno написа:
хайде, колега Kumay колко струва Nimh батерия, която е 18 волтова и е 3 амперчаса, както се учуди колежката ти, 300 лева трудно оправдават и Макита като и гаранцията й.
Би ли го превел, или разделил до разбираемост? :lol:
fox_vt - майстор
Интересно че има гаранции и за батериите след като за един мобилен телефон гаранцията не важи за батерията тъй като не се знае кой как я ползва.Тук предлагате все маркови машини когато се пита за домашна употреба но една литиева батерия нормалния и живот е към 2 години.И тук е тънката част гаранцията какво покрива внезапно умиране на батерията или немощ при работа.Щото ако се ползва професионално този профи инструмент то батерията ще умре доста по бързо.За кадмиевите скапването може да е даже по бързо.

Едно тънко отклонение денс в практикер видях 10,8 Li винтоверт на ейнхел и скил.Първия беше 180 и нещо пари втория 230 лв.КАто сглобка и визия едно към едно с лидълския,като единствено ми хареса на скила че осветлението му е до батерията и наистина осветява там където трябва.Остава тънкия въпрос кога аз с домашно ползване ще счупя 3 броя лидълски на цената на един такъв :?: Или ако си купя скил то той ще е жив и за правнуците ми които тогава може би ще имат винтоверти с ядрен реактор :lol: Еххх животинки :partyman:
jekasus - майстор
fox_vt написа:
но една литиева батерия нормалния и живот е към 2 години.И тук е тънката част гаранцията какво покрива внезапно умиране на батерията или немощ при работа.Щото ако се ползва професионално този профи инструмент то батерията ще умре доста по бързо
Повечко, повечко време издържат :-D :partyman:
fox_vt - майстор
То до пълно скапване може и повече да издържат :-D хватката е кога идва момента в който знаеш че батерията ти е заредена но нз дали ще издържи докрай :-D И все пак който се занимава професионално с работа със такива машини с литиеви батерии да каже на колко време ги сменя и при каква работа,че то от телефон до винтоверт има разлика :wink:
idunno - специалист
към колегата Кумай- 14,4 волтова батеrия на Макита 3 амперчаса NiMH- 300 лева,ако не вярваш погледни си ценовите листи, е няма как да повторя да купя тази марка,купуваш скъпо и после като дойде време да подмениш батериите пак скъпо, то и затова вече всичката има стока вече е китайска.
Всеки знае, кога батерията е заминала- машината не ти върши работа и не говоря за евтини лидълски боклуци, а за професионална техника.
Никой не сменя батериите, а елементите в тях или направо марката,като мен, само акумулаторния перфоратор ще си остане Хилти.
И големите опити на Mакита да конкурират Девалт в Щатите ги доведоха до това, да не може човек да ги свърже с някакъв пределен бранш.Примерно:
1.Дърводелство- Фестуул.
2.Строителство - Хилти.
3.Металообработване- Файн и Метабо.
Опитите да си навсякаде като ДеВалт и Бош сега ги докара до това, че не се знае какви са.Само,че Девалт си върнаха част от производството от Китай.Дали е същото с макита?
Kumay - майстор
Колега idunno!
Прочетох ти поста три пъти, за да се помъча да отговоря смислено!
И за да избегнем създаването на още една тема като техномаркетската и темата за печалбите, ще кажа само:
Весели празници! Нека всички са живи и здрави! :partyman:
PIP - майстор
fox_vt написа:
То до пълно скапване може и повече да издържат :-D хватката е кога идва момента в който знаеш че батерията ти е заредена но нз дали ще издържи докрай :-D И все пак който се занимава професионално с работа със такива машини с литиеви батерии да каже на колко време ги сменя и при каква работа,че то от телефон до винтоверт има разлика :wink:
Имам 18V 3Ah литиеви батерии на макита, които са на 6 години и вече карат седма, вярно е че ги ползвам като помощни на комбиниран винтоверт, но все още ми вършат работа. Иначе ги смених на 3 години, като вече е време да за трета смяна и съм решил да купувам направо нов импакт драйвер вместо само батерии.
idunno написа:
към колегата Кумай- 14,4 волтова батеrия на Макита 3 амперчаса NiMH- 300 лева,ако не вярваш погледни си ценовите листи, е няма как да повторя да купя тази марка,купуваш скъпо и после като дойде време да подмениш батериите пак скъпо, то и затова вече всичката има стока вече е китайска.
Всеки знае, кога батерията е заминала- машината не ти върши работа и не говоря за евтини лидълски боклуци, а за професионална техника.
Никой не сменя батериите, а елементите в тях или направо марката,като мен, само акумулаторния перфоратор ще си остане Хилти.
И големите опити на Mакита да конкурират Девалт в Щатите ги доведоха до това, да не може човек да ги свърже с някакъв пределен бранш.Примерно:
1.Дърводелство- Фестуул.
2.Строителство - Хилти.
3.Металообработване- Файн и Метабо.
Опитите да си навсякаде като ДеВалт и Бош сега ги докара до това, че не се знае какви са.Само,че Девалт си върнаха част от производството от Китай.Дали е същото с макита?
Имам инструмент на bosch, dewalt, makita и festool и съм доволен от всички марки, но да наричаш батериите и винтовертите на макита боклуци говори единствено за невежество и/или липса на опит с висок клас техни винтоверти/импакт драйвери.
tanosliven - специалист
За батериите -имам много и различни все пак 20 г събирам :-D Макита 14.4 официално 150Е но си взех от Ибей за 36Ес гаранция 2г :? една година и все още държи.
За батериите живота е колко зареждания се правят а не колко години ти седи в кутията.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: