Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
JAMESON - напреднал
Определено е много по-лесно с WD40 и ножа за стълко.Вчера пробвах,става.Огромно благодарности на всички :gott: Приветствам и идеята за касата бира,даже две.Щото видяхте що прозорци са.Ако ги смятаме в бира :? =мнооооооого бира :lol:
Пробвай с мазнина,странно ще ти прозвучи ,но ефекта е поразяващ.Капни на парцалче олио и опитай!
masterval - майстор
JAMESON написа:
От къде мога да се сдобия с такъв нож за почистване на стъкла или керамични плотове?Помагайте,щото е страшно.С WD40 и гъба не става лесно.Тани ви е показал за какво става въпрос.Ужас е! :datz:
Вратите не са ли дървени? Струва ми се познато, приличат ми на една бълг. фирма от гр. септември, дето правеше ДДС (дървена дограма със стъклопакет) :lol:
Teodor80 - специалист
Вземи пробвай с малко спирачна течност автомобилна най обикновенна.Намазваш и слен съвсем малко трябва да почне да се бели според мен само с парцал да не надереш.Ефекта върху аватомобилните стъкла с фолио е поразяващ.за секунди и фолиото го няма.
vladtod - специалист
Teodor80 написа:
..
Те пробваха миналата година по това време :)
tuninghuman - специалист
http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40

Uses

[edit] Typical uses of WD-40 around the home include

* Stopping squeaks in door hinges.
* Loosening rusted or seized components (i.e., nuts and screws) for easier removal.
* Spraying on hand tools, prior to storage, to help prevent rust
* Cleaning objects affected by grease, caked-on dirt or adhesive residue (such as that left behind by sticky tape)
леля от село - специалист
Ох, случайно прочетох тази тема и сърце не ми даде да я подмина като се сетя за истериите си и купищата псувни по един псевдо майстор. Изчистих с Goo Gone- американски продукт е, мазен спрей в голямо пластмасово шише. Ако попадне на перфектно боядисаната ви стена, остава мазно петно, което изчезва след няколко часа. Та, как действахме- мъж ми понамокряше с това нещо и жулеше внимателно с остри предмети, а аз минавах повторно, пръсках и с пръсти търках остатъците. Лепилото ставаше на каша и се избърсваше идеално с кърпа. Дограмата лъсна освежена! И на мен ми олекна. Кахърих се месеци да се чудя как да го махам. Сподели ми го една близка пострадала с мексикански майстори в Щатите. Поръчах го по интернет от английски магазин. Ухае приятно и не разваля ръцете. Успех!
Gamma - специалист
Старичка е темата, но нека и аз да споделя :wink:
Изображение
Ей това е нещото, което премахва остатъци от такива лепенки, засъхнало лепило от хартиено тиксо, латекс и всякакви подобни гадости. Чистил съм лепило от безцветно тиксо от една "булчинска" кола. Знаете какво се случва с тиксото, когато няколко дни го напече слънцето.
Не обръщайте внимание, че се води антистатик. :wink:
Тани - модератор
А пробвал ли си с Пронто антистатик дали става?
Изображение
Gamma - специалист
Тани написа:
А пробвал ли си с Пронто антистатик дали става?
То толкова видове Пронто има, че... С някой може и да става. :?

Тема "Моля помогнете!-PVC дограма!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: