• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chuklev - специалист
Привет колеги,
днес отворих батерията,десетте малки батерии са свързани с пластинки и то здраво.
Относно да се монтира и зарядно е вариант но така или иначе ще трябва при зареждане да свалям батерията за да ги съединя.
Днес заредих батерията и когато я замерих ми показа над 13v.
Ето и малко снимки как изглеждат самите батерии и как са свързани.

Прикачен файл

20140422_194012.jpg

Прикачен файл

20140422_194050.jpg

Прикачен файл

20140422_194039.jpg

Прикачен файл

20140422_194030.jpg
stiv1961 - майстор
chuklev написа:
Относно да се монтира и зарядно е вариант но така или иначе ще трябва при зареждане да свалям батерията за да ги съединя.
На количката няма ли букса за зареждане с адаптер? Може та да се ползва без да сваляш батерията. На нашата се намира от вътрешната страна където детето сяда- на стената под седалката.
chano3891 - специалист
има и още един вариант да смени електромоторчето с 12 волтово от винтоверта или друго ако му отговарят отворите за болтчетата.
Това естествено и оборотите да отговарят.
Така ще си ползваш батерията както си е и зарядното. а и електромоторчетата не са кои знае колко скъпи.
А ако купуваш акумулатор ще трябва и адаптор и може да ти излезе по скъпо.
chuklev - специалист
stiv1961 написа:
chuklev написа:
На количката няма ли букса за зареждане с адаптер? Може та да се ползва без да сваляш батерията. На нашата се намира от вътрешната страна където детето сяда- на стената под седалката.

има букса която се закача на батерията намира се отдолу под количката утре ще кача снимка как изглежда отдолу.
stiv1961 - майстор
chuklev написа:
има букса която се закача на батерията намира се отдолу под количката утре ще кача снимка как изглежда отдолу.
Тогава правиш батерията по схемата на alsted и си ти :supz: Почти съм сигурен, че буксата на зарядното за верта ще съвпадне с тая на количката.
chuklev - специалист
stiv1961 написа:
chuklev написа:
Тогава правиш батерията по схемата на alsted и си ти :supz: Почти съм сигурен, че буксата на зарядното за верта ще съвпадне с тая на количката.

на количката буксата е правоъгълна с два пина а на винтовера е крал накрайника.
stiv1961 - майстор
chuklev написа:
на количката буксата е правоъгълна с два пина а на винтовера е кръгъл накрайника.
Сменяш буксата на количката, струва стотинки.
alsted - майстор
Аз не съм съвсем наясно със ситуацията :?
chuklev написа:
На зарядното на винтоверта не е ли гнездо?
Принципно след като си извадил елементите (и вероятно смяташ да ги инсталираш без "кутията" им), нея би могъл да я "прецакаш" и да я нагласиш вместо "на количката буксата". Така директно на нея ще набучваш зарядното от винтоверта.
Ако случайно това ти допада, кажи. Ще е желателно да сложиш и един ключ за печка, както подсказа thinkpad. Не трудно, ще ти кажем как, стига да си навит :wink:
stiv1961 - майстор
Сигурно е такова зарядното

Прикачен файл

изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (4.88 KиБ) Видяна 1056 пъти
chuklev - специалист
alsted написа:
Аз не съм съвсем наясно със ситуацията :?
chuklev написа:
На зарядното на винтоверта не е ли гнездо?
Принципно след като си извадил елементите (и вероятно смяташ да ги инсталираш без "кутията" им), нея би могъл да я "прецакаш" и да я нагласиш вместо "на количката буксата". Така директно на нея ще набучваш зарядното от винтоверта.
Ако случайно това ти допада, кажи. Ще е желателно да сложиш и един ключ за печка, както подсказа thinkpad. Не трудно, ще ти кажем как, стига да си навит :wink:
Няма значение как ще е важаното да е удобно за ползване и зареждане.Зарядното е на гнездо но от адаптера влиза в гнездото кръгла букса.
Каже какъв ключ трябва да си купя нямам такава печка пък не мисля че ще струва много както и как да се свърже и разделят батериите.
И защо батерията като е заредена ми показва 13v.
Благодаря предварително.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "От 12v на 6v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: