• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chuklev - специалист
stiv1961 написа:
Сигурно е такова зарядното
да подобно е.
Писали сме едновременно :-D
shadow__01 - майстор
chuklev написа:
И защо батерията като е заредена ми показва 13v.
Нормално е да показва толкова след зареждане. Всички батерии и акумулатори показват по-високо напрежение.
След малко ползване ще се нормализира на около 12V.
alsted - майстор
chuklev написа:
Каже какъв ключ трябва да си купя
Пет тактов ключ (за печка, котлон, бойлер ...) Изображение Изображение
miroton - майстор
Направо контактор.
alsted - майстор
stiv, ти не можеш ли да провериш колко ток дават на ващо Ферари?
stiv1961 - майстор
Мога, но чак в събота, че е на село.
chuklev - специалист
alsted написа:
chuklev написа:
Каже какъв ключ трябва да си купя
Пет тактов ключ (за печка, котлон, бойлер ...) Изображение Изображение
колега нещо не ми харесва тоя ключ и къде да го монтирам така че да не се вижда.
Май май ще разделям батериите.
alsted - майстор
На печките къде и как са монтирани според теб? Виждат ли се?
Батериите хубаво ще ги разделиш. Как ще ги зареждаш? Да би могъл да ги направиш в два отделни корпуса, да ги ползваш по отделно, а да ги зареждаш заедно, последовално (за да ползваш наличното зарядно, което ти е на 12V). Това не най-добрия вариант, защото никога двата пакета няма да са еднакво разредени и няма да се зареждат до еднаква степен. Проблема би ти се решил с преработване на зарядното на 6V или с набавянето на друго такова.
Според мен "моя" вариант е най-лесен и евтин за изпълнение. Ключа монтираш в удобна кухина на количката като имаш да пробиеш три дупчици (е, отвън ще стърчи врътката му като при печките). За куплирането вече ти писах. Пак смятам, че това е най-лесния вариант.
Всичко това - ако въпросния ключ ще може да издържа тока на двигателчето. Важно е да се разбере колко е! Като фърлям боба ми излиза над 80А :? (взимам за база винтоверт - 500W, при6V), но може и по-малко да е. Все пак каква батерия/колко време ги е държала ...
thinkpad - майстор
chuklev написа:
Няма значение как ще е важаното да е удобно за ползване и зареждане.Зарядното е на гнездо но от адаптера влиза в гнездото кръгла букса.Каже какъв ключ трябва да си купя нямам такава печка пък не мисля че ще струва много както и как да се свърже и разделят батериите.И защо батерията като е заредена ми показва 13v.
13V е напрежението на батерията без товар. То и обикновените батерийки 1.5V имат напрежение 1,6V, а тези от 3V към 3.5V. Няма нищо ненормално да ти показва 13V при батерия без товар. Ако беше около мен пък, можех да ти дам един галетен превключвател. Можеш да отидеш в някой пункт за вторични суровини и да се надяваш да имат някоя стара печка там.
gogo7777 - майстор
С двойно ЦК ключе ON-ON може да реализираш тази схема. Така ще си ползваш зарядното и ще е по-компактно и издържано като монтаж. Даже с двойно ключе ON-OFF-ON ще имаш и позиция "изключено".
Прикачен файл:
22.JPG
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "От 12v на 6v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: