Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
stefan_doc - напреднал
Моля, препоръчайте ми марка много добра и устойчива на атмосферни влияния боя /НЕ на водна основа/ за боядисване на стари кошери.
Да хване върху старата боя и да изкара поне 2 години.
toni_g79 - специалист
Емайллак на оргахим!!!
stefan_doc - напреднал
Не е ли евтин вариант? Достатъчно UV и влагоустойчива ли е?
Забравих да кажа, че цената не е от значение.
crez - майстор
Обгаряш и сваляш старата боя грундираш и вече само на водна основа, издържа много повече. Много работа, но не забравяй че огъня дезинфекцира дървото особенно при старите кошери правиш го отвън и отвътре и допълнително миеш със сода каустик.
stefan_doc - напреднал
Боята на водна основа е изключена, писал съм го в първия пост.
toni_g79 - специалист
Няма да мръдне емайллака,не се притеснявай..... Проблем може да има ако старата боя почне да се люпи,но тогава и с каквото да минеш върху нея пак ще падне.Ако чак пък толкова ми нямаш доверие за оргахим,погледни бенджамин муур.Има и дюлукс по големите вериги,но за него не гарантирам, знам че имаха проблеми при производството,след промените в изискванията за VOC,сигурно са ги оправили вече де ама........
Ако решиш,погледни бенджамин мур третият продукт от листа http://www.benjaminmoore.bg/products.php?i=574,577,579
Последна промяна от toni_g79 на чет апр 24, 2014 11:16 pm, променено общо 1 път.
stefan_doc - напреднал
От продуктовата гама на Оргахим избрах този:

Casa Bella алкиден емайллак за обща употреба

Става ли?
toni_g79 - специалист
По-скоро леко емайллак.........Този,който си избрал и той става.Като цяло няма да се учудя,ако боята е една и съща в различни опаковки :yawinkle: Важно е да се гледа дървото да е сухо,старата боя да се свали до колкото е възможно.За грунд може да поразредиш малко повечко първата ръка(особено където е голо дърво),за да напие по-хубаво...и така

Прикачен файл

thumb8_2e7266b6cf3249e59f3c8918774e5120.jpg
thumb8_2e7266b6cf3249e59f3c8918774e5120.jpg (10.18 KиБ) Видяна 3516 пъти

Тема "Съвет за боядисване на стари кошери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: