• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gnus - специалист
Това копчета за включ-изключ ли са?
shotik - майстор
Gnus написа:
Това копчета за включ-изключ ли са?
Да ,то е една профилна част която придвижва вътре контактни пера .
Gadnyara - специалист
Какво абсурдно има в това?
fikata - майстор
Gadnyara написа:
Какво абсурдно има в това?
Абсолютно нищо абсурдно Тези щекери служеха добре дълги години с вградения си ключ и изведнъж изчезнаха от пазара,когато вече природонаселението трябваше да бъде електробезопасно ограмотено, че правилният щекер трябва да има допълнителни занулителни пластини и свързан правилно с трижилен кабел/шнур/ и щепсел шуко..съответно към контакт шуко. :)
Изображение
Да се надяваме,че техническият прогрес в маркетинга на ел.изделията ще ни зарадва отново на пазара със съвременно изделие -щекер със защитни пластини и светещ ключ с глим лампа в отговор на масовата поява на неговия събрат - щепсел шуко с ключ и глимлампа
Изображение
lov - майстор
Такива щекери със защитна пластина си имаше и тогава. Е малко по късно излязоха и се получи парадокс, че контактите нямаха.
То и по старите селски къщи и сега положението не е много по променено. Там където не се ползват активно някакви електрически уреди нищо не е подменяно по простата причина че не се е счупило и не му се е налагала подмяна.
Имаше и фасунги с подобен ключ дори такъв модел до скоро се ползваше при осветителните тела на стругове и бормашини.
Даже имаше и фасунга контакт. Ако не ме лъже паметта май имам една запазена и ако се сетя ще им ударя едно кадро.
thinkpad - майстор
fikata написа:
Да се надяваме,че техническият прогрес в маркетинга на ел.изделията ще ни зарадва отново на пазара със съвременно изделие -щекер със защитни пластини и светещ ключ с глим лампа в отговор на масовата поява на неговия събрат - щепсел шуко с ключ и глимлампа
Това няма да стане според мен. Тези щекери са керамични с бакелитово тяло и съм ги виждал най-вече в нагревателни уреди като печки и скари. Позицията им често предразполага към загряване и от там всякакви тънки пластмасови копченца не би било добре да се намират наоколо. А и по принцип тези щекери ги има по-масово само в по-старите уреди, в по-новите са много по-рядко срещани.
shotik - майстор
За някои може да е абсурдно .че са се правили такива щекери ,с ключ. за мен е абсурдно ,че след 51 години е запазен и мога да го ползвам .
thinkpad - майстор
shotik написа:
За някои може да е абсурдно .че са се правили такива щекери ,с ключ. за мен е абсурдно ,че след 51 години е запазен и мога да го ползвам .
Няма нищо абсурдно. И няма никакъв проблем, ако ключът прекъсва и двата проводника едновременно, както е навярно. Проблем може да има ако при повреда се случи, че нулата бъде прекъсната, а фазата не и в същият момент имаме втора повреда, която довежда до избиване на фаза върху корпуса на уреда, което общо взето ще е голямо съвпадение.
jekasus - майстор
Курортно селище "Русалка" -

Прикачен файл

DSC_1393.jpg
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията: