• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 34
Всичко за този вид строителство.
gechev - специалист
Хайде отскоро да ви е честита новата норма на топлопреминаване U = 0,28 W/m2K. Kерамиката ще остане в историята. :lol: :lol: :lol:
Tsilkov - майстор
gechev написа:
Хайде отскоро да ви е честита новата норма на топлопреминаване U = 0,28 W/m2K.
Даже и по-ниско защото това което си видял е референтна стойност а те ще отпаднат(поне това се обсъжда като промени). Влизането в сила на наредбата ще стане вероятно след половин година.
gechev - специалист
Като гледам по тези нови норми 38-та на Винербергер ще и трябва над 10 см. стиропор. Минимум 50 см стена е вече сериозно нещо. Аз съм готов, но колегите......... . :? Идва ерата на дебелите стени. Дебелата стена е в минус на предприемачите, 10 см по 10 линейни метра са 1000 евро назад в далаверата.
VLADO66 - майстор
Гечев,ти си ги подкупил :-D
Tsilkov - майстор
gechev написа:
Като гледам по тези нови норми 38-та на Винербергер ще и трябва над 10 см. стиропор.
Какво само я мислиш/споменаваш тая стена дето почти никой не я ползва :? Пазарния и дял сигурно е процент-два.
8180 - майстор
Tsilkov написа:
Какво само я мислиш/споменаваш тая стена дето почти никой не я ползва :? Пазарния и дял сигурно е процент-два.
Склонен съм да приема това наблюдение или статистика.
Някъде отдавна съм споделил мнението си, че зидовете (на днешен) служат единствено за ПОДЛОЖКА за ефективна ТИ, заемайки скъпа застроена площ.
Не го знам, но вероятно практически никой не прави носещи зидове - конструктивът днес се решава с КОНСТРУКЦИЯ - зидовете отдавна са пълнеж.
Тенденцията за намаляване на U, която ние (в БГ) безрезервно и сляпо подкрепяме, за мен е само комерсиална. От известните ми, най-лесно би се справил оставащият кофраж от полистирен (пак BASF & Co.). :?
В тази връзка, Уважаемият Гечев да не "лежи на тази кълка" и се радва за бизнеса си - както е тръгнало, скоро зидарията ще отпадне или промени коренно, дори и в БГ (макар и трудно за въз/приемане). Не се заяждам - по мои данни Тивит е поне три пъти по-зле от стиропор/фибран, което кореспондира с 3х дебели стени - на днешен ден ок. 45см., при което възниква въпросът - какво ни КАРАТ да строим - зидове или жилища?

Колегата Цилков по-добре би го дефинирал/обяснил.
BLUEPUPIL - майстор
Tsilkov написа:
BLUEPUPIL написа:
Това означава ,че при нови сгради зависи от това колко ти е написал архитекта.
Това си е обожествяване на архитекта в опит да бъде поставен над закона/нормата.
gechev - специалист
8180, Тивита сега изгрява. Споменаваш стиропор и вата. Супер са като материали, но не познавам още българин да си е направил стена само от стиропор. Той е консервативен тип и няма да пожелае след едно малко пламъче за секунди да се отзове на гола поляна. С ватата проблема е в гризачи и буболечки и в хидроизолацията. Извода е, че Тивит дълго ще просъществува в селските региони. :lol:
jekasus - майстор
gechev написа:
8180, Тивита сега изгрява. Споменаваш стиропор и вата. Супер са като материали, но не познавам още българин да си е направил стена само от стиропор. Той е консервативен тип и няма да пожелае след едно малко пламъче за секунди да се отзове на гола поляна. С ватата проблема е в гризачи и буболечки и в хидроизолацията. Извода е, че Тивит дълго ще просъществува в селските региони. :lol:
Така и кажи - кирпич по нова технология :-D Сега вече никой не иска да меси кал, кравешки лайна и слама - вече има Тивит :-D
gechev - специалист
jekasus написа:
gechev написа:
Така и кажи - кирпич по нова технология :-D Сега вече никой не иска да меси кал, кравешки лайна и слама - вече има Тивит :-D
Яба даба дууууу. Само да не ме дръпнат за монополист. :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: