• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
maxx271 - специалист
Здравейте, имам пералня Siltal проблема беше в ключалката купих нова но забравих кабелите как се свързват ключалката има 3 букси на първата пише 2C на втората 1N и на третата 3L
Последна промяна от maxx271 на пет апр 25, 2014 4:50 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Ако питаш за пералня Siltal виж тук:
http://www.elremont.ru/stirm/st_eng/steng_rem55.php
На схемата:
http://www.elremont.ru/stirm/st_eng/ima ... sl_003.gif
S2 — микровыключатель блокировки люка;
S2 + S'2 — микровыключатель + защитное устройство блокировки люка;
maxx271 - специалист
за извод 2C не виждам да пише нищо от тази схема нищо не разбирам ако може някой да каже какво означават буквите да мога да проследя кабелите да ги свържа
rado_ev - специалист
Наскоро сменях ключалка на люка на пералня, но не помня марката на пералнята. Старата ключалка обаче е в мен и ще ти опиша изводите. На извод L влиза захранването, което условно приемаме за фаза. Вътре се разделя за една бобина и за микровключвател. На извод N е другият край на бобината и там се свързва нулата на захранването. На извод С е свързан другият край на микровключвателя и там излиза фазата след като ключалката сработи. Ключалката е Metalflex Typ ZV-445 Model M2 Дано съм ти полезен с тази информация, като в същото време се надявам да не те объркам по-вече. :) За извод С, на схемата която ти е дал предният колега, това е "2" от схемата. Виж в схемата как от точка 3 отива плътна черта през едно съпротивление към точка 1 Това е бобината на ключалката. От точка 3 отива през един контакт към точка 2 Тази плътна черта е вътрешна връзка в самата ключалка. Пунктираните линии са кабелите които трябва да свържеш към ключалката. По това можеш да се ориентираш за фазата и нулата в схемата.
maxx271 - специалист
Измерих с фазомера но и трите кабела ми показват фаза има един бял и два сини единия син мисля че слиза до мотора а другите 2 влизат в програматора поне за единия съм сигурен ако объркам кабелите може ли да даде нещо на късо
rado_ev - специалист
С цветовете поне аз не мога да съм ти полезен. Светят всички защото липсва нула. С уред провери между трите кабела къде има 230 волта. Това ще са два проводника. После установи кое е фазата, като с уреда провериш за напрежение към сигурна нула.Като откриеш фазата я свързваш към извод 3 Вторият проводник, който трябва да е нула свържи към извод 1 Третият кабел свързваш към извод 2 Всичко това обаче е желателно да го направиш утре през деня. Хем ще си отпочинал, хем ще е светло. :) Все пак с тока шега не бива. Ако имаш стационарен телефон прати ми номера на лични съобщения. Утре спокойно ще ти обясня какво имам в предвид.
maxx271 - специалист
ок лека вечер и мерси за отделеното време утре ще измеря с уред поне да съм сигурен да не взема и аз да се повредя покрай пералнята
valentino76bs - майстор
Направи няколко снимки....по самото извиване на кабелите не си ли личи кой къде е бил....?Можеш също да извадиш ключалката ако си е сложил да е закопчаеш на люка и с един мултицет да провериш какво се случва...в закопчано и незакопчано положение,направи това а от там насетне ще я мислим...
maxx271 - специалист
модела на пералнята е SLT - 048X старичка е реших да я продам причината е че си скучае и е заменена с нова днес разгледах на светло кабелите както споменах по горе те са 3 бял оранжев и син синия е по тънък оранжевия и белия вливат в програматора а другия в мотора по погрешка обърках копчетата и сложих старото но вече отворено и по зачистено свървах белия кабел на L3 оранжевия на N1 и синия по тънък на C2 включих на програма и тръгна започна да пълни вода но я спях веднага и после не искаше да се отвори ключалката заяждаше и преди и явно не е давала вътре контакт сега е свалена но не знам дали кабелите са свързани правилно дали ще се отключи сама няма как да снимам кабелите защото са изолирани добре двата кабела влизат в различни букси с номер 1 ако на самата ключалка има тел дали ако има проблем с отключването като се издърпа телчето ще се отвори :?
  • 1
  • 2

Тема "проблем с пералнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: