Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
CASA - специалист
Споделете опит и мнение за този продукт! http://www.klimatici.abc-bg.net/klimatik-boiler.php
Чаро - Акълия
и на мен ми е интересен тоя вариант ... пратих запитване но още няма отговор, за марка, цена и ограничния при монтажа.. :?
ще постна отговора :-D
никой ли няма подобна инсталация все още?
Моля по запознатите с климатичната техника да дадат мнение......
Тани - модератор
CASA след дълго търсене и толкова фалшиви надежди този път си уцелил десетката! ТОВА Е СИСТЕМАТА! Благодаря за линка, точно това имах предвид по-горе!

cacho , и аз щях да пускам запитване , но ще те помоля като получиш отговор да го постнеш тук , за да може всички да разберем за какво става въпрос! Нещо липсата на информация за контакти ме озадачава!
CASA - специалист
Тани написа:
CASA след дълго търсене и толкова фалшиви надежди този път си уцелил десетката! ТОВА Е СИСТЕМАТА! Благодаря за линка, точно това имах предвид по-горе!

cacho , и аз щях да пускам запитване , но ще те помоля като получиш отговор да го постнеш тук , за да може всички да разберем за какво става въпрос! Нещо липсата на информация за контакти ме озадачава!
Дано тази надежда не се окаже фалшива за теб Тани.Според мен има някои въпросителни и със сигурност тази система ще има недостатъци както всяко нещо.Информацията е малко сбита,но е нормално за такъв тип сайт.Имам предчувствието че цената ще е интересна.Но в крайна сметка всеки си има глава да мисли.Иначе системата звучи добре за апартамент!
И аз ще чакам инфо.Успех!
Тани - модератор
CASA написа:
Тани написа:

Дано тази надежда не се окаже фалшива за теб Тани.Според мен има някои въпросителни и със сигурност тази система ще има недостатъци както всяко нещо.Информацията е малко сбита,но е нормално за такъв тип сайт.Имам предчувствието че цената ще е интересна.Но в крайна сметка всеки си има глава да мисли.Иначе системата звучи добре за апартамент!

:-D Ако си забелязал , аз за разлика от тебе не се захласвам по това , което ми рекламират , а се питам дали това е възможно по законите на физиката! Е това което е описано е теоретически възможно , а практическото изпълнение точно за това изделие, вече си е съвсем отделен въпрос! А какви недостатъци мислиш че е възможно да има подобна система?
CASA - специалист
Тани написа:
CASA написа:
Тани написа:

:-D Ако си забелязал , аз за разлика от тебе не се захласвам по това , което ми рекламират , а се питам дали това е възможно по законите на физиката! Е това което е описано е теоретически възможно , а практическото изпълнение точно за това изделие, вече си е съвсем отделен въпрос! А какви недостатъци мислиш че е възможно да има подобна система?
Съгласен съм за физиката,но някои правила си имат и изключение,по принцип:)
А за недостатъци първото нещо което ми хрумва е цената.Почти всички новаторски изпълнения,които пестят енергия в последно време се продават на доста завишени цени,но е нормално нали мислим инвеститорски:)Все пак като ти спестява толкова енергия то е редно да си я заплатиш авансово.Уви е така-физика!Обаче все още не знам цена.Не съм запознат със системата,но ми се струва,че има удължен път на тръбите за фреона на климатика.Струвами се също че цялата система има доста сложна настройка,която едвали ще мине за направи си сам.А пък ако не е чак толкова сложно то тогава как ли ще важат гаранциите на уредите,ако сам си я измайсториш.Все около парите ми се върти нещо.Иначе звучи наистина примамливо и практично.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не са толкова прости нещата. Да речем лятото охлажда с мощност 3кВт. Тази енергия според рекламата не се изхвърля в атмосферата, а се използва за загряване на водата в бойлера. Е да де, ама бойлера да кажем, че е 120л - стопля се за половин час и после к'о пра'им? Клапани, защити - и пак топлината - в околната среда. Значи от 24ч работа, само един час е икономисан! Ами зимата все едно обикновена мултисплит система, само че едното вътрешно тяло е до някъде (докато загрее бойлера) и пак остава едно. Само че такова променливо натоварване предполага и много трудна настройка и управление. За това не им се говори за цени.
Чаро - Акълия
незнам кой за кво говори, но няма отговор на запитването ми вече 4 ден :shock: ...
за настройки или гаранции... :?
Чаро - Акълия
:megaeek: нещо ми идва скъпичко на мен .... :shock:
1. Термопомпен бойлер и климатик модел AECR25-100L за отопление, охлаждане и производство на БГВ с водосъдържател от неръждаема стомана 100литра

бр. 1 Единична цена: 2624,00 $ обща цена: 2624,00 $

2. Монтаж (включва труд и материали)

бр. 1 Единична цена: 500,00 лв. обща цена: 500,00 лв.

Посочените цени са без ДДС, и включват доставка до обект в гр. София.

Начин на плащане: 70% авансово.
30% след монтаж.
Срок за доставка: 7 – 10 работни седмици от датата на превеждане на аванса.
Срок за монтаж: 1 – 5 работни дни.
Валидност на офертата: 1 месец
Системата Климатик и Термопомпен бойлер в едно (с общо външно тяло) се предлага с марката - NATURAL heat pump system.
- Допустимо разстояние до вътрешно тяло (стенния конвектор) е до 5м, а до бойлера (водосъдържателя) - до 10м.
- Не, няма възможност за добавяне на соларни панели към инсталацията. Не предлагаме такава опция към момента.
- Когато е в режим на отопление, климатикът затопля водата във водосъдържателя приоритетно.
rendo - специалист
Ехаааааааа тия малко са се збъркали

Климатик Фуджицу 12-ка 1750 с монтажа
сравнително хубав бойлер 80 л. - около 250 лв
т.е. 2000 и за двете новички

докато тука се вързва 3200 тва са 1200 лв колко време трябва да ползваш за да спестиш - минимум 1година

а и малко тъпо се получава когато паднат повечко температурата - тогава климатиците - стават почти неизгодни - какво ли отстава ако има закачен и бойдлер - в такъв случай като падне до към -10 градуса и цялото нещо ти става скъпо.....
а и ако много захладнее и климатика вече не е ефективен все можеш да паленш някоя печка ама бойлера кво ще го правиш и без топла вода ли ще стоиш..........

Тема "Мнение за този продукт-Климатик + термопомпен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: