• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
bulhomes2 - майстор
fox_vt явно не съм бил ясен. Точно това ми е въпроса. Ветрове, облаци, температури и каквото се сетиш като този род са следствие на слънцегреенето и релефа и от там нататък правят времето (климата).

Ще пробвам малко по разбираемо. Слънцето огрява земята. Поради надморска височина, сенчести участъци, нееднородност на повърхността (морета) и други подобни имаме различно нагрети участъци. Следователно над тях има въздух с различни температури, плътност и тегло. Според физичните закони за дифузия той се стреми да се уравновеси и създава вятър. А като се омешат въздусите с различни състави, t° и т.н. стават бури, облаци, валежи, град, и т.н., но те са СЛЕДСТВИЕ от слънцегреенето и релефа. Които пък са уж еднакви всяка година. Те това ми е чуденката.

Попаднах на интересен клип по темата и не мога да се сдържа да не го пусна
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nQJvcJTl4Js[/youtube]
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2 написа:
Ако това е всеизвестно, доста ще се изложа с тоя пост, но досега съм си мислил, че то си седи там и свети еднакво и те това е.
:irre3: Слънчева активност
fox_vt - майстор
Как така следствие няма такъв филм може да са следствие само ако земята е създадена вчера.От момента на появата на климата всичко е различно.Там където е облачно слънцето НЕ ОГРЯВА земята това да се разберем че има неясноти.Пак минава част от инфрачервената радиация но в пъти по малко.Освен облаците допринасящи за това влияе и запрашеноста на атмосферата.Ако падне голям метеорит който оцелее ще пукне от ледниковия период който ще настъпи докато прахоляка падне на земята в течение на месеци.Иначе слънцето пак си грее ама файда йок.Парниковите газове също са фактор то не е само слънцето огряло земята и до там.Големите градове създаващи смог имат собствен климат нищо че слънцето всяка година ги пече еднакво.Ако всичко беше еднакво както го казваш ФЕЦ щяха да просперират и да ги има навсякъде,но за в момента само панелите на МКС могат да се похвалят с това че слънцето винаги ги пече еднакво. :-D

И да луната е винаги огрявана еднакво точно като твоята теория сам си отговори защо е така и кое е първото пилето или яйцето :lol:
bulhomes2 - майстор
А пробвайте сега без гугъл

Взех от Милен назаем 100 лева и отидох да пазарувам.По пътя ги изгубих. Пред магазина срещнах Иван и взех от него 50 лева. Купих две бутилки ракия по 10 лева.Останаха ми 30 лева . Върнах ги като част от заема на Милен, и останах длъжен 70 лева.На Иван останах длъжен с 50 лева = 120 лева. Имам две бутилки ракия по 10=20лева, или общо 140 лева. Къде са още 10 лева?
Kumay - майстор
bulhomes2 написа:
А пробвайте сега без гугъл

Взех от Милен назаем 100 лева и отидох да пазарувам.По пътя ги изгубих. Пред магазина срещнах Иван и взех от него 50 лева. Купих две бутилки ракия по 10 лева.Останаха ми 30 лева . Върнах ги като част от заема на Милен, и останах длъжен 70 лева.На Иван останах длъжен с 50 лева = 120 лева. Имам две бутилки ракия по 10=20лева, или общо 140 лева. Къде са още 10 лева?
От Милен 100 лв
+
От Иван 50 лв
+
ракия 20 лв
разходи 170 лв
-
Върнати 30 лв
Задължение 140 лв
:wink:
stiv1961 - майстор
Той bulhomes2 слага ракията към приходите :-D , демек ги е заприходил :partyman:
fox_vt - майстор
Не всичко е гугъл има и дискавъри :wink: аз съм му голям фен.Относно това с ракията :? осем пъти го четох и девет пъти не мога да го разбера.Ясно е че си взел назаем 150 лв и си похарчил 20 и остават 130 лв как аджеба остават 120 лв не мога да го проумея.Май не трябваше да пия толкос ракия сега.
bulhomes2 - майстор
Признавам си, че и аз не мога да го проумея още...
Kumay - майстор
bulhomes2 написа:
Признавам си, че и аз не мога да го проумея още...
Сумират се положителни и отрицателни числа! Затова не излиза сметката с 10 лв!
Малко като с правенето на бюджета на правителството! :lol: :axe:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "Забавни главоблъсканици от живота" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: