• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Икра могатек xl 25 на мтд в момента е намалена на 260 лв.Имам я същата и и видях възможностите.Малка коса с корда и нож, за малки места.Не понася претоварване , прегряване, и интензивна профи употреба. :-D Наскоро смених цилиндър и бутало със сегмент, като частите излязоха ок 80 лв.За парите на щил или хускварна със същите параметри ,възможности и съответно живот на двигателя ,могат да се вземат 3-4 като моята. :-D
ПП Забравих.Ако вземеш такава изхвърли кордовата глава.Здрава е, ама не действа адекватно.И се огледай за допълнителния "прикачен" инвентар-духалка за листа, резачка за клони, минифреза.
angel_ov - специалист
Избирай http://тримери.naedro.eu/trimeri_hrastorezi_motornikosi.html
brum - майстор
Добре, убедихте ме съвсем за моторната. Даже хората дето продават електрическият Shtil ми казаха да се огледам за моторна коса.

MTD-то читави ли са? Сервиза добър ли е? Цените на резервните части приемливи ли са (че си нямам идея колко е приемливо)?

Raider-а как е спрямо тях в тези отношения?

Защото разбирам, че всичките вършат горе-долу една и съща работа и при това положение ми е по-важното да имат сервиз и части.
VLADO66 - майстор
Читав сервиз в София- на колегата dragozov ,питай го за тази коса http://www.argo-market.com/Products/Details/1460
brum - майстор
Тази за 200лв с всичките неща към нея ми се струва добра оферта. Поръчах я и ще се пробвам в събота да покося с нея. Ако успея ще споделя впечатленията :) .
brum - майстор
Тъй, пробвах я днес, точно й посвикнах и свърши маслото за бензина :) .

В началото имаше драма - след 10 мин дърпане осъзнах, че съм взел тубата с нафтата, а не с бензина :) . После отскочих до бензиностанцията и взех бензин, разбъкрах го с останалото масло и запали за норматив. Май малко повече му идва маслото (500мл бензин, 50мл масло) и пуши бяло. Ама си работи иначе.

Май има проблем обаче - ако върна смукача до край гасне. Трябва да го бутна на 1/3 за да работи добре и да се форсира, иначе или не качва много оборотите, или гасне като подам газ. Очевадно работи бедно. Може ли да е последствие на пробата да я запаля с нафта или има нещо за донастройване? Това го прави даже като е загряла (след като изгоря към 300-400 грама безин по време на работа).

Иначе коси чудесно :) . С кордата е по-добре от колкото с ножа. Явно тревата ми е крехка за ножа и само я "гали". Или пък на ниски обороти да работя и затова така да става, знам ли :) .
Stefan_62 - майстор
brum написа:
Май малко повече му идва маслото (500мл бензин, 50мл масло) и пуши бяло
Да ти е честита, ама си оплескал нещата още от началото, дано да няма последствия за двигателя. След като си я пробвал с нафтата е трябвало поне да я продухаш, колкото до маслото в бензина направо си се олял. На 1л. бензин се слага 25мл. масло, аз слагам и съвсем малко отгоре около милиметър над 25-те мл. Тя и заради това не ще да се форсира и гасне. Успех и занапред внимавай с горивото. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
brum написа:
Май малко повече му идва маслото (500мл бензин, 50мл масло) и пуши бяло
На 1л. бензин се слага 25мл. масло, аз слагам и съвсем малко отгоре около милиметър над 25-те мл. Тя и заради това не ще да се форсира и гасне. Успех и занапред внимавай с горивото. :drinkers:
Аз на Опела ако сложа толкова масло в бензина няма да запали :-D . Ползвам една спринцовка, събира точно 25 мл масло.
brum - майстор
Бензина прочисти карбуратора, щото запали без да се замисли с него. А за количеството масло - късно се усетих, че кофти е разграфен съдъ за смесване. До 500мл пише гориво, от 500 до 550 милилитра пишеше масло. И аз без да попресмента на бързо нещата се доверих на скалата :) . Друтият път ще сложа малко масло и се надявам всичко да си дойде на мястото. Съмнява ме с нафтата да съм докарал проблеми на двигателят.

Я да питам още нещо - каква е разликата между 2Т маслата за двигатели с въздушно и водно охлаждане? Щото аз си мисля, че няма такова нещо, ама в книжката изрично е упоменато. А в гаража имам литър хубаво 2Т масло дето го сипвах на нафтата преди и се чудя дали да го ползвам за косачката...
Stefan_62 - майстор
brum написа:
Я да питам още нещо - каква е разликата между 2Т маслата за двигатели с въздушно и водно охлаждане? Щото аз си мисля, че няма такова нещо, ама в книжката изрично е упоменато. А в гаража имам литър хубаво 2Т масло дето го сипвах на нафтата преди и се чудя дали да го ползвам за косачката...
Аз лично ползвам масло на Щил, такова не съм използвал никога, но ако искаш драсни на лични на "dragozow", той може да ти обясни по-точно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: