• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте. Имам следния проблем. На вратата в банята, която е алуминиева дограма, дръжката е много стегната и много трудно се затваря и отваря. Как може да се регулира?
velsi - Почетен майстор
Не се регулира. Смажи езика на бравата. Ако и тогава не се раздвижи - смени дръжката. Вътре има едни пружини, която подпомагат движението на дръжката, понякога се чупят.
rositodor - специалист
Ако е такава като на снимката можеш да изпилиш или леко да го одялаш(онова черното,което е със стрелкичка :-D ).За да си сигурен дали е от него можеш да го завартиш,ако не се движи значи е от него.

Прикачен файл

300275_big.jpg
300275_big.jpg (33.65 KиБ) Видяна 8409 пъти
Благодаря за отговорите. Довечера ще я погледна.
chapara - майстор
Може да е пренатегнат обкова и да стиска бравата, отхлаби го една идея :wink:
tarlyo - специалист
Някои модели дръжки просто така правят. Свали я и виж да няма осенъци от фрезоването на отвора за квадрата. Виж дали подвижната част на дръжката се трие в профила на вратата. Подвижната част трябва да е по-ниска от неподвижната.
sian - специалист
Знaете ли от къде дa нaмеря пружини зa дръжки кaто горните.
stiv1961 - майстор
sian написа:
Знaете ли от къде дa нaмеря пружини зa дръжки кaто горните.
От стара дръжка :) , отделно поне аз не съм виждал да продават.
bou81 - специалист
Не си вкарвай филми, комплект дръжки струват 4-5 лева.
Joruel - напреднал
Здравейте, и аз имам проблем с тази дръжка. Жена ми, отваряйки вратата, закачила колана си на дръжката и я дръпнала силно. В резултат сега вратата не се затваря. Вратата си прилепва и всичко е точно, но езичето не задържа. Какъв може да е проблемът?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с дръжка на врата (алуминиева дограма)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: