• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
dim_technik - напреднал
Здравейте колеги. От доста време се колебая между два перфоратора и не мога да реша. С радост ще приема всеки професионален съвет. Не съм професионалист, но след като съм си направил в къщи /а това ми е 4-то жилище/, всичко освен панелите и вратите..., преди ходех да поработвам по апартаментите ама здравето ме попритисна таа.... С две думи като работя - обичам да е с добра техника, защото ми писна в определен момент да давам пари за "измислени" марки. Напоследък съм се ориентирал към Макита. Новият уред ще има приложение като : пробиване на дупки в панел, къртене, канали и евентуално боркорони - пак повтарям - непрофесионално. Спрял съм се на 1. Makita HR2470 и 2. Hitachi DH24PC3 или в ценовия диапазон. Благодаря предварително !
rolls - специалист
Аз бих взел Макитата. Работил съм с такава и съм доволен, хареса ми. Доста добре се справя с промишления бетон от Бай Тошово време.
Един приятел има такова Хитачи. Те почти всичките му машини са такива и им е голям фен, но нещо със сервиза не се разбра. А и не съм чувал добри отзиви за сервиза им като цяло.
Макитата е по-масова е от Хитачито и мисля, че откъм сервиз са по-добре а и не съм чул лошо точно за този модел.
баш аматьора - напреднал
Аз пък бих взел Хитачи-то!и двете машини са за професионална работа,Хитачи-то е по-мощно,пък е и по-евтино,като няма да си вадиш хляба с тия машини-що да даваш повече пари!за сервиза... :? -питай колегата Драгозов как стоят нещата
dragozow - майстор
-питай колегата Драгозов как стоят нещата
Сервиза не е само при мен, в София ги ремонтират поне на десетина места. Продавам и двете машини, няма голямо значение коя ще вземеш, все са добри и добра покупка. Hitachi спират моделите DH24PC3 и DC24PB3, вече има от новите, но за тях няма достатъчно обратна информация. Makita HR2470 също не се произвежда, но се продава, явно има наличности. Модела е много успешен.
dim_technik - напреднал
Хм... намерих Макитата на промоция във фирмения 359лв. Дали да се гмурвам?
galin56 - специалист
Преди година и половина-две си купих същата Макита за около 300 лв. мисля, че беше, добра машина. Къртенето им е малко слабичко, но то е предназначено за плочки а аз я бях напънал на бетон и зид. Иначе за дупки няма опир, Пробива 35 годишен панел като масло. Даже къса арматура ако я напънеш. Сервиза е на ниво. Наложи ми се да я пратя на проверка, че нещо отслаби удара (заради къртенето), оправиха ми я без да вземат и 1 лев и имат оторизирани сервизи във всеки по-голям град. За хитачито незнам така, че сравнение няма как да направя.
dim_technik - напреднал
Единствено това ме притеснява, дали става за къртене. Стени няма да събарям ама примерно за някой контакт, канал за кабел и нещо от сорта, за това основно.
dragozow - майстор
Къртеното на този клас машини е второстепенна функция. Ако ще правиш чат пат някой канал или нещо дребно ще ти свършат работа.
dim_technik - напреднал
dragozow написа:
............. Ако ще правиш чат пат някой канал или нещо дребно ще ти свършат работа.
Да, за това става на въпрос. Ами благодаря на всички за помощта. :) Отивам да закупя :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за избор на перфоратор...Макита с/у Хитачи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: